Неочаквано Веселин Маринов се включи в заседанието на правната комисия

...
Неочаквано Веселин Маринов се включи в заседанието на правната комисия
Коментари Харесай

Цацаров се надвиква с Веско Маринов

Неочаквано Веселин Маринов " се включи " в съвещанието на правната комисия в Народно събрание, предизвиквайки блъсканица измежду представителите на правосъдната власт. Хитовият реализатор се " намеси " тъкмо по време на отчета на държавното обвиняване.

Над 30 000 прокурорски акта са импортирани в съда през 2018. 30205 са наказаните през предходната година. Това разгласи основният прокурор Сотир Цацаров пред правната комисия, представяйки отчет за активността на прокуратурата за предходната година. 1015 са върнатите досъдебни производства. Това е понижение спрямо 2017 с 35,5% по-малко. Проблем пред обвиняването остава военното правосъдие. Изключително ниска била натовареността на военните прокурори, както стана ясно от думите на Цацаров. Затова съгласно него би трябвало да има някакво преструктуриране.

Бюрото за отбрана към основния прокурор остава в сянка, както съобщи обвинител номер едно. През предходната година бюрото е защитило 27 очевидци. По-голямата част са предпазени в страната, 9 са релокираните в чужбина. Именно това бюро е защитило застрашените очевидци при последното закононарушение в Костенец, когато дълго бе търсен рисковият палач Зайков. Бюрото е било преди този момент към правосъдното министерство. Тридесет души са работели в него. Не сме позволили нито един случай със предпазени очевидци, удовлетворен е основният прокурор. Цацаров желае бюрото да подсигурява отбрана на прокурори и следователи, когато са застрашени. Имаме такива случаи, посочи той.

Под прозорците, където се организираше съвещанието някой неведнъж пускаше високо шлагера на Веселин Маринов " Рожден ден ". Това е митинг на Веско Маринов, пошегуваха се от Движение за права и свободи. Хамид Хамид подмятна: " Иска да продължи да пее на митингите на ГЕРБ. "

Сотир Цацаров също се включи в закачките: " Съмнявам се, че ще съумея да го надвикам ". Главният прокурор продължи да показва отчета си, само че музиката извън се усили. Повече от това не мога, акцентира той. Наложи се всички прозорци да бъдат затворени макар жегата.

Десислава Атанасова изиска повече детайлности за работата на бюрото, включвайки се в шеговития звук за музикалното озвучаване извън. Днес е Ч.Р.Д, такава е песента, още веднъж уточни Хамид Хамид очевидно със задявка към рождения ден на премиера. Той отвори прозореца, само че парчето продължаваше да звучи. Мислех, че е свършило, съобщи депутатът и затвори прозорците.

Цацаров пък се оправда, че извън било шумно и можело да бъде неверно свестен. От думите му обаче се разбра, че не се постанова да се дават спомагателни средства за работата на бюрото.

Припомняме, че във връзка отдръпването на Цветан Цветанов от управлението на ГЕРБ премирът Бойбо Борисов съобщи, че не желае повече Веско Маринов да му пее на концертите.

По мотив думите на премиера в изявление за bTV Цветанов акцентира, че няма да каже неприятна дума за Борисов и се гордее, че познава Веселин Маринов. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР