Неочаквано обстоятелство може да спечели делото за Bethesda.Създателите на поредицата

...
Неочаквано обстоятелство може да спечели делото за Bethesda.Създателите на поредицата
Коментари Харесай

Bethesda съди Warner Bros. заради Westworld

Неочаквано събитие може да завоюва делото за Bethesda.
Създателите на поредицата Fallout и на мобилната Fallout Shelter, Bethesda, заведоха иск против Warner Bros. и Behaviour Interactive. Изтъкнатите в документа аргументи са нарушаване на авторското право, нелегално потребление на комерсиална загадка, лъжливи бизнес практики и нечестна конкуренция. Всичко това, поради издадената от въпросните студиа мобилна игра по Westworld. Според Bethesda, те са копирали към този момент упоменатата Fallout Shelter.

Подобни каузи са нещо постоянно срещано във видеоигровия свят, само че изключително забавно тук е това, че съгласно Bethesda няколко компютърна бъга от ранната версия на Shelter участват и в Westworld. Според Bethesda това е очевидно доказателство за осъществена кражба на код.

Нещата водят своето начало отпреди няколко години, когато Bethesda се свързва с Behaviour, с цел да работи по Fallout Shelter. Според подписаното по това време съглашение, на Bethesda се присъждат всички права над създадения от студиото артикул, включително дизайна, художествената работа, кода, както и други активи и материали, свързани с играта.

Главният бъг се крие в демонстрационната версия на Shelter, който се появява и в тази на Westworld и е обвързван изгледа на камерата в първичната сцена от играта.

Bethesda упорства всички версии на Westworld да бъдат спрени от разпространяване, да бъде прекъсната бъдещата разработка на играта, двете студиа да платят санкция за нарушаване на непокътнатите права на Bethesda, спомагателни вреди и разноските по делото.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР