Необвързващо пазарно проучване за търсенето на капацитет за пренос на

...
Необвързващо пазарно проучване за търсенето на капацитет за пренос на
Коментари Харесай

Булгартрансгаз проучва какъв е интересът към водорода у нас

Необвързващо пазарно изследване за търсенето на потенциал за транспорт на водород стартира " Булгартрансгаз ", оповестява Българска телеграфна агенция. От него би трябвало да се разбере какъв е ползата към евентуалното потребление на газа като част от бъдещия енергиен микс.

Контекст : Водородът като енергоносител с нулеви излъчвания, който може да се създава посредством сила от ВЕИ, е значим за проектите за промяна на евопейския енергиен бранш по пътя към въглеродна индиферентност до 2050 година
 Над 20 страни ще усилят производството на водород с ниски излъчвания до 2030 година
Над 20 страни ще усилят производството на водород с ниски излъчвания до 2030 година

Сред тях са Германия, Съединени американски щати и Япония

Планът REPowerEU на Европейската комисия планува доста ползване на възобновим водород към 2030 година, равняващо се на 20 млн. тона, с избрана цел от 10 млн. тона вътрешно произвеждане и 10 млн. тона импорт, прецизират от " Булгартрансгаз ".

В десетгодишния проект на сдружението, който беше прегледан през вчерашния ден в КЕВР, е записано, че сдружението създава планове с атомна устременост. Сред тях са създаване на нова водородопреносна инфраструктура и надграждане на съществуващата мрежа за транспорт на водорно-газови смеси с до 10% наличие на водород.
 Очерта се съдействие на България и Германия за произвеждане на
Очерта се съдействие на България и Германия за произвеждане на " зелен " водород

Обсъдена е реализацията на план за 15 милиарда евро в комплекса " Марица Изток "

Детайли : Проучването на пазарните настройки ще спомогне за планирането на инфраструктурата - предстоящите потребности от потенциал за превозване, евентуални местоположения за произвеждане, както и изходни точки към крайните консуматори.

В него могат да се включат с необвързващи прогнози производители, търговци и консуматори. Информацията се събира до 15 септември.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР