Необичайните за сезона горещини в Кипър повишиха търсенето на електричество,

...
Необичайните за сезона горещини в Кипър повишиха търсенето на електричество,
Коментари Харесай

Жеги и климатици побъркват енергийната система на Кипър

Необичайните за сезона горещини в Кипър покачиха търсенето на електричество, оказвайки забележителен напън върху енергийната система на страната, съобщи за Българска телеграфна агенция кипърската организация КНА.

Говорителят на оператора на Кипърската електропреносна система (TSOC) Чара Кузиапа сподели пред КНА, че настоящото търсене на електричество доближава равнища, които нормално се следят през юли. Във вторник пиковото търсене доближи 1017 МВт към 17:00 часа (местно време), като максимумът на стандартното произвеждане на електрическа енергия е 900 МВт по време на вечерното огромно търсене в интервала от 18:00 до 21:30 ч.

Данните за стандартното електропроизводство не включват електричеството от фотоволтаици, които обезпечават забележителна сила през дневните часове, само че тя към момента не може да се запази за потребление през нощта. Според Кузиапа оптималното количество електричество, създадено от фотоволтаици,  е към 480 МВт към 13:00 ч., само че спада до към 60 МВт след 18:00 ч. Тя добави, че

сега се употребява целият потенциал за произвеждане на електричество от слънчева сила.

Търсенето през днешния ден също се чака да е високо и вероятно да надвиши равнищата от вторник. Вечерното пиково търсене се чака да бъде към 920-930 MВт, сподели Кузиапа.

По отношение на стандартния енергиен потенциал тя означи, че сега са налични 942 МВт. Тя също по този начин изясни, че някои уреди са в развой на профилактика, само че работят в интервалите на пиково търсене.

„ Ние работим на ръба, без никакви запаси “,

сподели Кузиапа. „ Ако няма непредвидени проблеми, предлагането би трябвало да е задоволително. “

Основен блок в електроцентрала „ Василикос “ с потенциал 120 МВт е в ремонт и се чака да бъде включен в мрежата този следобяд. Както Кузиапа сподели, че в случай че това стане, посредством него ще се обезпечи по този начин нужния авариен потенциал.

Тя добави, че евентуални ограничавания на мощността ще зародят единствено в случай че оборудването не може да бъде включено в мрежата, в случай че настъпи сериозна щета в друго оборудване или в случай че търсенето надвиши упованията. Кузиапа уточни, че обстановката се следи от близко и ще бъдат направени спомагателни корекции, в случай че е належащо.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР