Необичайната горещина в Германия ще струва милиони евро загуби на

...
Необичайната горещина в Германия ще струва милиони евро загуби на
Коментари Харесай

Милиони евро ще струва жегата на германските лесовъди и животновъди

Необичайната жега в Германия ще коства милиони евро загуби на лесовъдите и животновъдите. Опасенията са, че милиони млади дървета ще загинат това лято от дефицит на вода. Правителството на провинция Бранденбург пък отпусна пет милиона евро на животновъдите за в допълнение поене на животните.
Всяка година в Германия се засаждат 500 милиона нови дървета. Дългите месеци суша и високи температури обаче ще унищожат години работа, считат лесовъди. Заплашва ни измиране нацяло потомство млади насаждения, предизвести ръководителят на немския съвет на лесовъдите Георг Ширмбек. За разлика от огромните дървета, фиданките не могат да се оправят с няколко месеца суша, разясни той.
За да помогне на насажденията, полицията в множеството немски провинции стартира да употребява водните оръдия за справяне с безредиците с друга цел – като средства за поливане на младите дървета в парковете и по улиците. Според дълготрайната прогноза времето ще се задържи горещо и изсъхнало най-малко доникъде на септември. Това ще се отрази пагубно и на отглеждането на животни. Фермери в Бранденбург заплашиха, че ще стартират всеобщо колене на животни, той като не смогват с напояването им. Провинцията отпусна незабавно пет милиона евро за спомагателното им напояване.
За извънредно горещо време предизвестяват метеоролозите в Португалия, Испания и Италия. В Португалия се чака температурите на следващия ден да достигант 47 градуса. Два смъртни случая от топлинен удар има тази седмица в Испания. Италия разгласи най-високо ниво за рисково време за централната и северната част на страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР