” Необичаен радиосигнал от космоса озадачи учени от университета в

...
” Необичаен радиосигнал от космоса озадачи учени от университета в
Коментари Харесай

Странен сигнал идва от Космоса


Необичаен радиосигнал от космоса озадачи учени от университета в Сидни. Според New York Post екип от откриватели е открива нещо изненадващо. Това се случва, когато в Южна Африка с радиотелескоп се следи район от Млечния път, наименуван Vela-X 1, който е на 1300 светлинни години от Земята.

" Открихме необичайно изглеждаща мълния или " подтик ", който продължи 300 милисекунди. Никога не сме виждали нещо подобно”, споделя един от учените Маниша Калеб.

Първоначално се счита, че излъчването е от неутронна звезда, само че бързо се стига до извода, че странният подтик се повтаря доста по-рядко, в сравнение с по време на цикъла на неутронната звезда. Особен интерес за обекта съставлява фактът, че той се намира в " гробището " на неутронните звезди – област от космоса, където звездите не би трябвало да са дейни.

Учените считат, че източникът на сигнала може да бъде изцяло нов клас радиоизлъчващи обекти - най-вероятно това е специфичен вид звезда. Изследователите дават името PSR J0491-4046 на звездата, написа лупа.бг.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР