Необходимостта на Русия да предислоцира войски по протежение на прекомерно

...
Необходимостта на Русия да предислоцира войски по протежение на прекомерно
Коментари Харесай

Лондон: Нова офанзива на Москва в Украйна е малко вероятна

Необходимостта на Русия да предислоцира войски по продължение на прекалено дългата фронтова линия с Украйна значи, че нова атака от страна на Москва е малко евентуална.

Това твърди Министерството на защитата на Обединеното кралство.

В сводката на министерството се обръща внимание на основаването и разполагането на 25-ата общовойскова войска (25 CAA), която, съгласно известията, е следена за първи път в Украйна през август.

Вместо армията да бъде ситуирана целокупно в една зона на фронтовата линия, откъдето може да стартира съгласувана атака, нейни елементи са били пренасочени за подсилване на други едва предпазени зони. Разузнаването оповестява още, че 67-ма мотострелкова дивизия и 164-та мотострелкова бригада се бият на фронта в бранш западно от Северодонецк и Кремина, по границата сред Донецка и Луганска области.

Като се има поради, че елементи от 25-ата войска се изпращат, с цел да подсилят сектори по дългата фронтова линия, министерството на защитата заключава, че няма възможност да стартира нова атака в кратковременен проект, до няколко седмици, предава БНР.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР