Необходимо е отпушване на българския политически процес след поредицата от

...
Необходимо е отпушване на българския политически процес след поредицата от
Коментари Харесай

Христо Панчугов: Местните избори ще бъдат тест за партиите

" Необходимо е " отпушване " на българския политически развой след поредицата от избори, които принудиха политиците да вземат комплицирани политически решения макар, че този развой е лиши прекалено много време. Тези чести избори катализираха и други процеси. Очевидно от години не функциониращи политически и стопански структури, като повърхностите сред тях започнаха да рухват, и това отваря за следващ път голямо предизвикателство пред това, което се прави. В този смисъл аргументите за това, въпреки всичко да стигнем до образуването на постоянно държавно управление са задоволително доста и в последна сметка политиците узряха за тях. Големият въпрос е, дали в този момент, през личните си дейности и сред връзката, която тече сред двата основи участника в това държавно управление, те ще могат да дадат съображение на българските жители за нуждата това държавно управление да продължи да съществува ", сподели пред политологът Христо Панчугов.

Той означи, че в случай че за гласоподавателите е било най-важно да се унищожи противниковата политическа групировка, тогава може да се приказва за изменничество. Но в случай че фокусираме вниманието върху това, че гласоподавателите имат упования свързани правенето на съответна политика, тогава е доста мъчно да се приказва за изменничество.

" Ние би трябвало да си дадем сметка, че демокрацията постоянно е била комплициран механизъм за водене на диалози сред другите групи в едно общество. Забравихме някак си това, около ожесточението и радикализацията на последните няколко години. Това, което се случва сега е връщане на нормализацията на този развой ", означи той.

Панчугов добави, че най-големият съдружник на това, което сега се прави не са гласоподавателите на политическите обединения, а тези, които не са дали своят вот и те могат да бъдат превърнати в поддръжници и съдружници на реформиращия развой, който следва.

" Именно неналичието на опит да се приказва с тези пасивни участници в политическия диалог докара и до толкоз комплицирана поредност от избори, които в действителност изглеждаха предрешени и не дадоха задоволително ясно болшинство. Ако в този момент това се промени, то може да се трансформира в доста мощен съдружник на политическата смяна, която българското общество чака от 2020 година ", означи политологът.

Той добави, че времето, което ни чака ще е турбулентно, защото несигурността обвързвана със постоянното ръководство надалеч не е изчезнала. Местните избори ще слагат тест за склонността на партиите да продължат тази сделка. Освен това Политическа партия и Демократична България ще бъдат против претендентите на ГЕРБ, което няма по какъв начин да не създаде напрежение в самата управленческа формула.

" Има прекомерно огромни неясноти към напасването на политическата система към публичните връзки в България. Всъщност разминаването сред двете продължава от няколко години и то сега е в развой на изчистване. Докато това не се случи, евентуално ще забележим много съществени провокации пред българската политика ", заключи Панчугов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР