Необходимите законодателнипромени, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост, обсъди

...
Необходимите законодателнипромени, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост, обсъди
Коментари Харесай

Коалицията се събра на вечерно заседание в Министерски съвет

Необходимите законодателни промени , свързани с Плана за възобновяване и резистентност, разиска съдружният съвет на късно съвещание във вторник вечер в постройката на Министерския съвет (МС).



" Доколкото разбрахме, днешната среща ще е за Плана за възобновяване и резистентност, защото с цел да тръгнат средствата от Европейски Съюз, Народното събрание до края на годината би трябвало да осъществя редица законопроекти като юридическа гаранция за европейските пари ", сподели пред публицисти преди началото на съвета Станислав Балабанов от " ИТН ". Според него диалогът ще е по-скоро експертен във връзка с бъдещата работа на Народното събрание, по тази причина довечера на срещата участват и специалисти на Има Такъв Народ, с цел да могат да отговорят професионално.

Според Владислав Панев , зам.-председател на ПГ на " Демократична България ", допустимо било да се разиска и актуализацията на бюджета , която следва и би трябвало да бъде импортирана в Народното събрание идната седмица. Надявам се Министерският съвет да успее да съблюдава този период, доколкото антикризисните ограничения са съгласувани сред съдружните сътрудници, разяснява той.

На собствен ред Балабанов също допусна, че тематиката за актуализацията ще бъде наранена довечера. По думите му, първо ще има експертна група сред Министерски съвет и Народното събрание за изчистване на детайлите на законопроектите и да няма напрежение сред четенията. 

Миналата седмица началникът на политическия кабинет на премиера Кирил Петков - Лена Бориславова, заяви след края на съдружен съвет, че актуализацията на бюджета ще влезе за разискване на първо четене на комисия в Народното събрание сред 6 и 10 юни, а до края на юни - и призната от Народното събрание.

По-рано довечера група жители, организирали се в обществените мрежи, се събраха на митинг под колоните на Министерския съвет, предизвикани, по думите им, от вчерашното изявление на вицепремиера Калина Константинова по тематиката за украинските бежанци у нас.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР