Необходимите средства за увеличението на стойностните показатели на стандартите, включително

...
Необходимите средства за увеличението на стойностните показатели на стандартите, включително
Коментари Харесай

Правителството щедро увеличи средствата за културни институции и ученици от социални центрове

Необходимите средства за нарастването на стойностните индикатори на стандартите, в това число за възнагражденията на личния състав, са в размер на 12,3 млн. лева

 

Стойностният индикатор на стандарта за финансиране на държавните културни институти в региона на културното и аудиовизуалното завещание се усилва от 27 837 лева на 30 064 лева за една субсидирана бройка; за финансиране на Националната библиотека „ Св. Св. Кирил и Методий ” се покачва от 27 404 лева на 29 596 лева за една субсидирана бройка; за финансиране па музеите и художествените галерии с районен темперамент се усилва от 25 480 лева на 27 518 лева за една субсидирана бройка; за финансиране на библиотеките с районен темперамент е повишен от 24 500 лева на 26 460 лева за една субсидирана численост.

 

Стойностният индикатор на стандарта за финансиране на читалищата се усилва от 13 940 лева на 14 497 лева за една субсидирана численост.

 

С решението се вкарва допълващ стандарт за месечна помощ за възпитаници, настанени по реда на Закона за протекция на детето, в обществени услуги за резидентна грижа, в размер на 38 лева

 

Така месечната помощ на възпитаник, настанен в спешен център, център за настаняване от фамилен вид за деца и младежи без/с увреждания и преходно жилище, доближава в размер на 90 лв. на месец, считано от 1 януари 2023 година.

 

Необходимите средства за използването на стандарта са в размер на 1,7 млн. лева, с които ще се обезпечи в допълнение нарастване на месечната поддръжка на близо 3 720 възпитаници.

 

Необходимите средства за осъществяване на решението в общ размер на 14,0 млн. лева ще се обезпечат за сметка на плануваните разноски по централния бюджет за 2023 година.
 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР