Необходимите количества от злато, сребро и бронз са почти събраниМедалите

...
Необходимите количества от злато, сребро и бронз са почти събраниМедалите
Коментари Харесай

Япония рециклира 50 тона е-боклук за олимпийските медали

Необходимите количества от злато, сребро и бронз са съвсем събрани

Медалите за олимпиадата в Япония през 2020 година ще бъдат направени напълно от рециклирана електроника (източник: CC0 Public Domain)

Япония е събрала съвсем цялото належащо количество злато и сребро от използвана електроника, с цел да изготви медалите за олимпийските игри през 2020 година, заяви The Verge.

Още преди две години стана ясно, че Япония има намерение да създаде медалите за Летните олимпийски игри, като употребява метали от рециклирана електроника. Във връзка с тази самодейност, Организационният комитет на игрите прикани жителите на страната да дарят остаряла и ненужна електроника.

До момента са събрани към 47,5 тона електронни боклуци. Това включва повече от 5 милиона мобилни телефона, които бяха предадени от потребителите в магазините на оператора NTT Docomo и на други места, оборудвани със специфични контейнери.
още по тематиката
Целта на Комисията да събере 2700 кг бронз е реализирана през юни предходната година. Освен това през октомври са получени 93,7% от нужните 30,3 кг злато и 85,4% от нужните 4,1 тона сребро.

Очевидно, поставената цел ще бъде реализирана в най-близко бъдеще. Самата стратегия за събиране на електроника ще завърши на 31 март тази година, а медалите ще бъдат показани през лятото.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР