НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ:козунак – 1/2 бройкомпот – 2 брояжелатин – 10

...
НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ:козунак – 1/2 бройкомпот – 2 брояжелатин – 10
Коментари Харесай

Какъв десерт да приготвя за Великден?

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ:козунак – 1/2 бройкомпот – 2 брояжелатин – 10 грамаРЕЦЕПТАТА:
Рецептата за желиран сладкиш от изсъхнал козунак е най-икономичната рецепта със изсъхнал козунак! Приготвя се подръчни материали, а полученият сладкиш е лек, пресен и доста апетитен! Освен това желираният сладкиш от изсъхнал козунак е още една концепция какво да приготвите с останалия след Великден сух козунак. Желираният сладкиш от изсъхнал козунак се подготвя бързо и елементарно, рецепта, подобаваща и за най-начинаещите готвачи.
Първата стъпка от рецептата за желиран сладкиш от изсъхнал козунак е подготовката на желатина. Следвайте инструкциите на пакетчето – изсипете наличието на пакетчето в чаша, залейте с 2-3 супени лъжици от сока на компота и сложете чашата в съд с вода на котлона, с цел да разтопите желатина на водна баня.Докато желатина се разтваря нарежете козунака на филии. В купа сложете транспарантно домакинско фолио. На дъното на покритата с фолио купа сложете от плодовете на компота, върху тях филийките козунак, върху козунака още веднъж от плодовете. Повтаряйте процедурата, до момента в който съставките свършат, като най-горният слой би трябвало да е плодове.Разтворения желатин разбийте в 500 мл сок от компота и откакто разбъркате добре го изсипете върху сладкиша и го приберете в хладилника за няколко часа, с цел да стегне желатина.
Желираният сладкиш със изсъхнал козунак е доста елементарен за подготвяне и доста пестелив. Но има и други практични предписания със изсъхнал козунак. Много вкусна и подобаваща за бърза закуска е рецептата за пържени филийки от изсъхнал козунак. Пържените филийки от изсъхнал козунак са доста по-ароматни от елементарните пържени филийки, тъй като носят и ароматите на козунаците, също така са доста сочни и пухкави. Следвайки рецептата за сладкиш от изсъхнал козунак с маскрапоне и праскови пък се получава същинска торта със изсъхнал козунак – лека, лесна и доста вкусна! Най-популярната рецепта за останалите след Великден козунаци е рецептата за сладкиш от изсъхнал козунак с крем карамел. Сладкишът от изсъхнал козунак с крем карамел е доста апетитен десерт, с който ще зарадвате както фамилията, по този начин и гостите си.

ДОБЪР АПЕТИТ!
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР