Необходими продукти: кори за баница - 12 листа пилешко месо

...
Необходими продукти: кори за баница - 12 листа пилешко месо
Коментари Харесай

Рецепта за уникален пилешки султан кебап

Необходими артикули:
кори за баница - 12 листа
пилешко месо - 400 грама от бутчета
лук - 1 глава
чесън - 2 скилидки
моркови - 1
гъби - 250 г печурки
грах - 1 ч.ч. консервиран
доматена паста - 2 с.л.
домати - 1 настърган
олио - 6 с.л.
черен пипер - 1/2 к.л. надробен
сол

масло - 50 грама
брашно - 1.5 с.л.
прясно мляко - 1 и 1/2 ч.ч.
индийско орехче - 1 щипка
кашкавал - настърган, за поръсване
сол
Начин на подготвяне:
Сгорещете лой в дълбока тиган и запържете пилешкото месо, нарязано на дребни късчета. Овкусете със сол и разбъркайте добре. 
Щом месото побелее и съвсем се запържи до подготвеност, извадете го и в същия тиган прибавете наситнените морков, чесън и лук. След като омекнат зеленчуците, прибавете нарязаните гъбки.
Разбъркайте зеленчуците и щом гъбите се запържат, прибавете настъргания домат и разтвореното в малко вода доматено пюре. Овкусете със сол и пипер. Продължавайте да задушавате сместа до момента в който течността се поизпари. В този миг прибавете граха от консерва и пърженото пилешко.
Оставете на котлона за още 3-4 минути и дръпнете от огъня. На загрятия котлон сложете тенджерка с малко масло в него, прибавете лъжица брашно и го запържете.
На струйка прибавете прясното мляко, като бъркате непрестанно соса. Овкусете соса Бешамел с щипка индийско орехче и сол. Пристъпвате към сглобяването на кебапа.
Необходима е не доста огромна купичка, в която се поставят две от корите за баница - краищата им би трябвало да висят на открито. В средата на корите сложете от плънката и завийте с висящите краища.
След това обърнете деликатно купичката върху авансово намазнена тава. Получава се нещо като бохча. Процедирайте по същия метод и с другите кори. Получават се 6 пълнени бохчи.
Залейте ги със соса Бешамел и сложете да се пекат в загрята на 190 градуса фурна оокло 40 минути. Щом кебапът е подготвен, извадете и поръсете с настърган кашкавал, върнете във фурната за приемане на прелестен тен. 
Пилешкият султан кебап е подготвен.

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР