Необходими продукти: бутер тесто - 800 г прясно мляко -

...
Необходими продукти: бутер тесто - 800 г прясно мляко -
Коментари Харесай

Най-търсената рецепта за домашен сладкиш Наполеон

Необходими артикули:
бутер тесто - 800 г
прясно мляко - 1 л.
яйца - 3 бр.
захар - 1 ч.ч.
масло - 125 г
брашно - 7 с. л. или нишесте
ванилия - 2 бр.
сладкарска сметана - 200 мл. (по желание)
пудра захар
Начин на подготвяне:
Бутер тестото се разточва леко единствено в една посока. От него изрязах 4 правоъгълника (25х15), които надупчих с вилица, с цел да не са надуят доста.
Изпичате ги дружно с всички други отрязъци (после ще ни трябват) в авансово загрята фурна на 200 градуса. Печете ги, до момента в който покафенеят.
Готовите блатове оставете настрани да изстинат. Ако въпреки всичко ви се костват прекомерно дебели - срежете ги на две, по този начин ще се получат и повече блатове. Кремът подготвяме като отделим 800 мл. от млякото.
Слагаме го на котлона да заври дружно със захарта и маслото. Останалото мляко разбъркваме в купа, дружно с яйцата и брашното и ги прибавяме на тънка бликам към врящото мляко, като бъркаме непрестанно с телена бъркалка. Прибавяме и ванилията. Оставяме крема да изстине, като го покриваме с домакинско фолио, с цел да не изсъхва.
През това време в купа разрушаваме сметаната с пудра захар на усет (аз сложих 3 с.л.). Когато кремът е изстинал, към него на части се прибавя разрушената сметана, като се бърка с шпатула.
Поставяме един блат, крем, блат, крем и най-после намазваме цялата торта с крем натрошаваме изрезките с вилица и поръсваме тортата с тях.

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР