Необходими продукти: 500 мл топла вода 1 с.л. сол 3

...
Необходими продукти: 500 мл топла вода 1 с.л. сол 3
Коментари Харесай

Рецепта на деня: Дърпани банички

Необходими артикули:
500 мл топла вода

1 с.л. сол

3 с.л. олио

1 с.л. ябълков оцет

към 800 гр. брашно

250 гр. сирене за поръсване

200 мл олио

За намазване:

1 яйце

1 с.л. олио
Начин на подготвяне:
В купа пресейте 800 г брашно.

В огромна купа поставете солта олиото и оцета, прибавете топлата вода и разбъркайте. Започнете да добавяте от брашното по 1 кафеена чаша при непрестанно бъркане, до момента в който е допустимо да бъркате.

След което започнете да месите образувалото се тесто с ръце, като добавяте брашното лъжица по лъжица и месите, до момента в който тестото спре да се лепи по ръцете. То би трябвало да бъде меко и доста еластично.

От тестото оформете 12 топки и ги поставете върху леко посипан плот с брашно и ги завийте с плътна и чиста забрадка, оставете по този начин не по-малко от 30 минути.

През това време затоплете (не нагрявайте) олиото в тиган и натрошете сиренето настрана. След като престоят, наредете топчетата за баничките в топлото олио, оваляйте ги в него и оставете за 5 минути да се поотпуснат.

Намазнете работният плот с малко олио, започнете да дърпате тестото първо на ръце а след това издърпвайте краищата, като се стремите да получите допустимо най-тънък правоъгълен лист, доколкото може.

Поръсете листа с 2 с.л. от мазнината, в която престояват топчетата и малко натрошено сирене. Навийте листа на рехаво руло, завийте го на охлюв и го поставете в тава постлана с хартия за печене. Така процедирате с всичките топчета, като ги редите в тавата. Разбийте яйцето доста добре благодарение на вилица и прибавете олиото в него и още веднъж разбивате добре.

С четка намажете баничките обилничко, поставете тавата в авансово нагрята на 200 градуса фурна и печете за към 30 минути. След като от горната страна за зачервят добре, покрийте с алуминиево фолио и по този начин до края на печенето, написа Actualno.com.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР