Необходими продукти: 500 гр. кайма 5 скилидки чесън 2 чаени

...
Необходими продукти: 500 гр. кайма 5 скилидки чесън 2 чаени
Коментари Харесай

Рецепта за вечеря: Вкусни кебапчета с хлебчета

Необходими артикули:
500 гр. кайма

5 скилидки чесън

2 чаени лъжички сода за самун

сол и малко повече черен пипер

по желание 100 мл. газирана вода

Необходими съставки за хлебчетата:

500 гр. брашно

2 чаени лъжички захар

2 чаени лъжички сол

1 суха квас

100 мл. олио

250 мл. хладка вода
Начин на подготвяне:
Към каймата прибавете настъргания чесън, содата, солта, черния пипер и газираната вода. Смесете всичко дружно. Оставете сместа в хладилника, до момента в който приготвяте хлебчетата.

Смесете брашното, маята, захарта и солта. Във водата прибавете олио и замесете хлебчетата. Към края прибавете още три супени лъжици олио и месете за още 1-2 минути. Оставете тестото на топло да удвои размера си. След това го преместете на работния плот и го разделете на 4 елементи. Оформете на топки и разточете всяка от тях на кора с дебелина 1 см. Всяко хлебче поставете на чиста забрадка и от горната страна покрийте с друга забрадка. Оставете да престоят 15 минути.

Междувременно, включете фурната на 250 градуса и сложете тавата вътре и тя да се загрее добре. Наредете хлебчетата в горещата тава и печете, до момента в който получат златисто-кафяв цвят.

Извадете каймата от хладилника, покрийте я с забрадка и ги оставете за малко. С помощта на пулверизатор направете кебапчетата, изпечете ги на грил тава, а в случай че ги печете във фурната, от горната страна ги намажете с разтопено масло.

След това изсипете половин литър вода в същия съд, малко суха фалшификация, оставете да заври и отстранете от котлона. Сложете различен незалепващ тиган на огъня, загрейте го добре, прибавете малко от подправената вода (3-4 супени лъжици), по-късно сложете хлебчето разрязано на половина, до момента в който попие течността и се запече малко. Повторете процедурата с другите хлебчета.

Добавете нарязан лук, написа Actualno.com.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР