Необходими продукти: 200 грама бишкоти 550 милилитра прясно краве мляко 5 яйца 350

...
Необходими продукти: 200 грама бишкоти
550 милилитра прясно краве мляко
5 яйца
350
Коментари Харесай

Нежна и лека бишкотена торта-Любима ми е като трябва да направя нещо бързо

Необходими артикули:

200 грама бишкоти 550 мл прясно краве мляко 5 яйца 350 грама захар 300 грама краве масло 1 пудинг ванилия 1 ванилова захар 250 грама орехи 75 грама брашно

За глазурата:

100 грама млечен шоколад 40 грама краве масло 30 мл прясно краве мляко

Още:

100 грама филирани бадеми

Начин на подготвяне:

Поставете 100 мл прясно краве мляко в купа и в него потопете бишкотите. Подредете един слой от тях в съд за сервиране. Пригответе крема, като счупете яйцата и отделите белтъците от жълтъците.

Сложете жълтъците в съд за гответе и прибавете 200 грама захар и 1 ванилова захар. С миксер бийте, до момента в който сместа побелее. След това сложете на водна баня и гответе за 10 минути като непрестанно бъркате. Свалете, разбийте за 1 минута с миксера и оставете да се охлади.

 

Поставете омекотеното масло в подобаваща купа и с миксер разбийте, до момента в който се получи бухнал крем. След това лъжица по лъжица го прибавете към яйчната примес като не спирате да бъркате. Биете до приемане на еднородна примес. Пригответе ваниловия пудинг, като го разтворите в 400 мл студеното прясно мляко. Сложете на котлона и гответе, до момента в който сместа се сгъсти. Свалете, покрийте с транспарантно фолио и оставете да се охлади изцяло. След това прибавете към масления крем. Бъркайте, до момента в който съставените елементи се смесят изцяло. Пригответе белтъчния блат, като в купа разбиете белтъците с 200 грама захар. Бийте, до момента в който се получи гъст бял крем с остри върхове. Добавете брашното и деликатно разбъркайте с шпатула. С изострен нож нарежете орехите на едри части и прибавете към сместа. Разбъркайте добре. Покрийте правоъгълна форма за печене с хартия, сипете блата в нея и заравнете. Поставете в авансово загрята до 180 градуса фурна и печете за 25 минути. След това извадете, охладете и премахнете формата и хартията. Поставете 100 мл прясно краве мляко в купа и в него потопете бишкотите. Подредете един слой от тях в съд за сервиране. Намажете с крем и върху него поставете белтъчния млат. Намажете с останалия крем и върху него направете един слой бишкоти, потопени в мляко. Сложете десерта да стегне в ледник за 1 час. Пригответе глазурата,  като разтопите шоколада, кравето мляко и маслото на микровълнова или водна баня. Разбъркайте добре, сложете в торбичка и декорирайте десерта. Поръсете с филирани бадеми и поднесете.

 

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР