Необходими продукти: 1 супена лъжица олио 2 чаши бял ориз

...
Необходими продукти: 1 супена лъжица олио 2 чаши бял ориз
Коментари Харесай

Рецепта за вечеря: Кушари

Необходими артикули:
1 супена лъжица олио

2 чаши бял ориз

3 чаши вода

1 чаена лъжичка сол

1 пакет макарони

1 чаша леща, накисната във вода

1/2 чаена лъжичка сол

1 супена лъжица растително масло

5 глави лук, наситнен

2 скилидки чесън, намачкан

3 супени лъжици бял оцет

4 домата, нарязани на кубчета

1/2 чаша доматено пюре

1 1/2 чаена лъжичка сол

1 чаена лъжичка надробен черен пипер

2 1/2 чаени лъжички кимион

1/4 чаена лъжичка пикантен червен пипер
Начин на приготвянe:
Загрейте 1 супена лъжица олио в тиган на приблизително висока температура. Добавете ориза и бъркайте, до момента в който поеме мазнината, към 3 минути. Добавят се 3 чаши вода и 1 чаена лъжичка сол. Оставете да заври, намалете огъня до ниска температура, сложете похлупак и оставете да къкри, до момента в който оризът омекне и течността се всмуква, 20 до 25 минути.

Напълнете огромен съд с леко подсолена вода и оставете да заври на мощен огън. Добавете макароните макарони и ги сварете открити, към 8 минути. Изцедете добре в гевгир. Върнете макароните в тенджера, покрийте да останат топли.

Киснете лещата за 30 минути и след това прецедете и изплакнете. Сложете две чаши вода да заври в тенджера с лещата. Оставете на слаб огън, до момента в който лещата омекне - 15 или 20 минути. Разбърква се 1/2 чаена лъжичка сол най-после.

Загрейте 1 супена лъжица олио в огромен тиган на приблизително висока температура. Сложете лука, като бъркате до момента в който покафенее, 10 до 15 минути. Лукът би трябвало да бъде прелестно карамелизиран с кафяв цвят. Добавете чесъна за още една минута. Махнете от тигана и отцедете на попивателна хартия.

Сложете половината от лучената примес в тенджера. Смесете с оцет. Добавете нарязаните на ситно домати и доматено пюре, черен пипер, 2 1/2 чаени лъжички сол, кимион и червен пипер. Оставете да заври и по-късно намалете огъня до междинна степен и оставете да къкри за към 12 минути.

Сервирайте като сложите една супена лъжица ориз, от горната страна макарони и върху тях леща. Поръсете от кафявия лук и след това доматен сос с лук, поучава lakomnik.bg.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР