Необходими продукти: 1 пакет точени кори на сач 500 гр.

...
Необходими продукти: 1 пакет точени кори на сач 500 гр.
Коментари Харесай

Рецепта на деня: Баница с кайма

Необходими артикули:
1 пакет точени кори на сач

500 гр. телешка кайма

1 глава изсъхнал лук

2 скилидки чесън

Подправки - сол, черен пипер, чубрица и червен пипер - по една щипка

50 г масло за намазване, авансово разтопено

1 жълтък и настърган кашкавал за от горната страна (по-желание)
Начин на подготвяне:
Задушете в нажежен тиган с лъжица олио, нарязаните на ситно лук и чесън. Като омекнат, прибавете каймата, раздробете я в тигана на доста ситно, прибавете авансово приготвените подправки по ваш усет и оставате да се запържи до цялостна подготвеност. След това свалете от котлона и оставете каймата да се охлади до стайна температура, не трябва да я слагате вряла върху корите.

Включете фурната си и загрейте на 180 градуса. Извадете корите една по една. Разгънете първата кора, която ще е във форма на огромен кръг, благодарение на лъжичка, накапете тук-там с маслото, тъй че да е леко намазнена. Сложете 1/3 от сместа по целият кръг и по-късно завийте като палачинка. Подредете върху авансово намазнена тавичка, във формата на охлювче. Повторете това с останалите 2 кори и навивайте към охлювчето, до момента в който имате 3 навити, поредно, една след друга кори, компактно сложени в тавата.

Намазнете и финално от горната страна с малко масло и благодарение на четка, сложете разрушен жълтък, с цел да се зачерви хубаво при печенето. След като се зачерви добре (около 20 минути), в случай че желаете, може да сложите от горната страна авансово, настърган кашкавал, за спомагателен мирис и усет, като след това запечете за още 5 минути, написа Actualno.com.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР