Необходим е рестарт на българския туризъм - на модела за

...
Необходим е рестарт на българския туризъм - на модела за
Коментари Харесай

Полина Карастоянова: Необходим е рестарт на българския туризъм

" Необходим е рестарт на българския туризъм - на модела за развиване, на модела за ръководство. Пандемията от Covid-19 беше време на тестване, само че и време за поучения ". Това сподели пред БНР Полина Карастоянова - изпълнителен шеф на Националния ръб по туризма (НБТ). Днес едни от най-големите и представителни професионални организации в туристическия бизнес у нас ще подпишат и показват Харта на българския туризъм 2020.

" Това, което ни сплоти 14 от представителните туристически професионални и университетски институции, е разбирането, че е належащо взаимоотношение и просвета на взаимодействие от нов вид ", посочи тя.

В предаването " Преди всички " Карастоянова разяснява, че туристическият бизнес се старае да съблюдава всички ограничаващи ограничения, свързани с пандемията, с цената на огромни загуби.

" Виждаме два модела за реакция в тази последваща фаза на пандемията, която не е толкоз интензивна. Едната реакция е да се затворят границите и да се спре опцията за придвижване. Тя е по-лесната, само че стопански и обществено по-неприемливата. За нас е значимо и чакаме една по-гъвкава форма на надзор - да се наложат правила. Вече се работи с благоприятни условия за бързи проби, PCR проби, премерване на температура, инсталация, роботи могат да се движат и да записват избран вид признаци ", изясни тя и уточни, че за дестинации, в които рискът и заболеваемостта са по-високи, би трябвало да се наложи по-конкретна и по-строга процедура, само че не да се затворят:

" Без интернационален туризъм и без придвижване сред страните туризмът в България освен няма да се рестартира, само че 2020-а година може да се окаже пагубна ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР