Необходим е отговор на ниво ЕС, за да се защитят

...
Необходим е отговор на ниво ЕС, за да се защитят
Коментари Харесай

Мицотакис: ЕС трябва да защити потребителите от повишаването на цените на енергията

Необходим е отговор на равнище Европейски Съюз, с цел да се защитят потребителите от повишението на цените на силата, съобщи министър-председателят на Гърция Кириакос Мицотакис на срещата на водачите на Европейски Съюз във Версай.

" Необходима е европейска реакция, с цел да се защитят потребителите, предприятията и земеделските производители от съмненията в цените на природния газ и надлежно на електрическата енергия, които не се диктуват от разпоредбите на търсенето и предлагането, а са резултат само от спекулациите на пазара на природен газ ", съобщи Мицотакис.

Според него е нужна европейска интервенция, с цел да се постави таван на цените на едро на газовия пазар.

Европа също по този начин би трябвало да се заеме със своята стратегическа автономност, продължи той. " Гърция е в челните редици на този спор. Вярваме, че е належащо Европа да приведе геополитическата си мощност в сходство с икономическия си капацитет. Събитията в Украйна през последните 14 дни всъщност бяха насилственото " съзряване " на нашия континент. Мисля, че се обрисува консенсус, с цел да можем да се движим доста по-бързо, доста по-съществено и доста по-ефективно в тази област. "

По отношение на разноските за защита той съобщи, че " част или вероятно всички разноски за защита би трябвало да бъдат изключени от изчисленията на недостига, тъй че страни като Гърция, които исторически харчат повече за защита, в сравнение с други европейски страни, да не бъдат наказвани за този стратегически избор ".

Изразявайки " отвращението си " от бомбардировката на родилния дом в Мариупол, Мицотакис още веднъж прикани " за преустановяване на огъня допустимо най-скоро, само че също и за филантропични коридори, тъй че тези, които желаят да изоставен зоните на война, да могат да го създадат безвредно ", оповестява БГНЕС.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР