Нено Димов, министър на околната среда и водите, трябва да

...
Нено Димов, министър на околната среда и водите, трябва да
Коментари Харесай

Нено Димов трябва да отговаря на въпроси за каракала

Нено Димов , министър на околната среда и водите, би трябвало да отговори за разхождащия се из Пловдив каракал . Това съобщи Явор Гечев от " Четири лапи " в изявление по телефона за Нова телевизия.

Вчера във фейсбук групата Забелязано в Пловдив се появиха фотоси на животното, което върви по ограда в центъра на града .

Гечев не се среща в този момент с каракала , защото и различен път животното се е оказвало на независимост. От организацията са засичали също по този начин и други фотоси на стопанката с животното по улиците, само че на София. По информация на Явор Гечев каракалът е регистриран и живее в София .

Законът изцяло не разрешава развъждането от жители на всички типове котки , с изключение на домашната котка. Причината е, че тези животни не са опитомени, не се подават на цялостно опитомяване и в тях може да се разсъни дивия инстинкт доста бързо. Няма изключения в закона , по тази причина и Гечев съобщи, че всички въпроси би трябвало да бъдат обърнати към Министерство на околната среда и водите и непосредствено към министър Нено Димов.

Ако остане на независимост, т.е. в случай че избяга, този каракал би се хранил с гризачи, с други бозайници, да вземем за пример котки и даже кучета, птици. Най-вероятно би се научил да употребява и кофите за отпадък. Гечев уточни, че женските от този тип котки стигат 13-14 кг, а мъжките и до 20 кг . Той бе безапелационен, че развъждането на такива животни в домашни условия е рисково.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР