Немско-българският филм с Нина Хос, Яна Маринова и Димитър Баненкин

...
Немско-българският филм с Нина Хос, Яна Маринова и Димитър Баненкин
Коментари Харесай

„Кръвта на пеликана“ - първата българска продукция с ексклузивна онлайн премиера

Немско-българският филм с Нина Хос, Яна Маринова и Димитър Баненкин потегля от 8 януари в Neterra TV+

„ Кръвта на пеликана " е първият български филм, който ще излезе непосредствено онлайн и ще прескочи кинопоказа си. От 8 януари феновете в цялата страна ще могат да гледат огромната немско-българска продукция, която споделя историята на едно неизмеримо българче, осиновено от германка. Емоционално наситената лента бързо сграбчи вниманието на критиците и интереса на западната аудитория. След като филмът откри паралелната стратегия „ Хоризонти " на филмовия фестивал във Венеция, издания като Variety и Screen International го разказват като „ непрекъснато неочакван ", а играта на едвам 6-годишната българка Катерина Липовска намират за „ забележителна ".

Главната роля на майката, Вибке, извършва немската звезда Нина Хос, притежател на премията Сребърна мечка от Берлин. Участвала е в няколко кино лентата на известния режисьор Кристиян Пецолд, в влиятелни американски продукции като А Most Wanted Man и Homeland. Сред новите ѝ планове е сериалът на Netflix Criminal: Germany. Плътно до нея във кино лентата застават и новоизгряващите изключителни родни гении Катерина Липовска (6 г.) и Аделия Оклепо (10 г.). Двете девойки са определени след нескончаем кастинг всред 500 деца. В подготовката за фотосите се постанова да учат немски, езда и актьорско майсторство в продължение на няколко натоварени и изморителни месеца. Неслучайно точно те бяха отличени със специфичен диплом за всеотдайната си работа на последното издание на фестивала „ Златна роза ". От българска страна основно присъединяване взимат още известните артисти Яна Маринова и Димитър Баненкин.

„ Кръвта на пеликана " е сниман напълно в България, в конна база Спарата покрай Вакарел, където се разиграва и цялата завладяваща история. Вибке (Нина Хос) живее дружно с осиновената си щерка Николина (Аделия Оклепо) в идилична плантация, където отглежда и тренира полицейски коне. След доста години очакване Вибке осиновява второ дете, още веднъж от България - петгодишната Рая (Катерина Липовска). Рая е чаровна, ведра и игрива, само че с времето стартира да демонстрира непредвидена експанзия, застрашавайки своя живот, както и този на останалите. Вибке е принудена да премине доста граници и да вземе необратими решения в битката да отбрани децата си.

Режисьор и сценарист на кино лентата е Катрин Гебе. Дебютният ѝ игрален филм „ Нищо неприятно не може да се случи " взе участие в програмата „ Особен взор " на Международния кинофестивал в Кан през 2013 година и печели премията на немската кино рецензия и Баварската кино премия. Още в този план Катрин Гебе показва интереса си към тематиките за корените и проявлението на положителното, злото и свободната воля у всеки човек, които в „ Кръвта на пеликана " доближават нови дълбочини в измерението на детската логика на психиката.

Вълнуващата немско-българска продукция „ Кръвта на пеликана " е налична за гледане от 8 януари на Neterra TV+, извънредно за територията на България на цена от 12 лева

Филмът е копродукция сред немската компания Юнафилм на продуцентката Верена Грефе-Хофт и българската Мирамар филм на Илиян Джевелеков, Матей Константинов и Георги Димитров. Основен продуцент за Мирамар филм е Мила Войникова. „ Кръвта на пеликана " е подсилен от Регионалния кино фонд Хамбург FHSHB, BKM, DFFF, Българския Национален кино център, Международния фонд за копродукции ЕВРОИМАЖ.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР