Немската овчарка е една от най-популярните големи породи кучета. Това

...
Немската овчарка е една от най-популярните големи породи кучета. Това
Коментари Харесай

Колко кученца ражда немската овчарка?

Немската овчарка е една от най-популярните огромни породи кучета. Това е куче със специфичен темперамент и елементарно се поддава на дресировка. Освен това е мъдро, търпеливо и чинно, отличен надзирател е и най-хубав фамилен сателит.

Ако сте избрали да отглеждате женска немска овчарка и в случай че сте решили тя да забременее, един от най-честите въпроси, които пораждат, изключително когато става въпрос за първата бременност, е броят на кученцата, които да очаквате. Важно е вярно да подготвите околната среда и да помогнете на домашния си любим, доколкото е допустимо. В идващите редове ще се спрем на въпроса какъв брой кученца в едно кучило може да има немската овчарка и с какво можем да сме потребни за нейното поколение.

Фактори, които дефинират броя на дребните, които женската ще има

Въпреки че тялото на множеството животни работи синхронно и отлично, кучетата не са машини. Затова женските не постоянно имат идентичен брой дребни. Освен това някои фактори оказват въздействие на количеството кученца, които ще се родят. От значение е възрастта на кучето, по какъв начин е хранено, при какви условия е отглеждано, и несъмнено - какво е общото му здравословно положение. Освен това немските овчарки с потекло имат по-малко кученца от тези, които нямат такава чиста линия.

Колко кученца нормално имат немските овчарки?

 Колко кученца ражда немската овчарка?

Трябва да имаме поради, че немската овчарка е от едрите породи кучета, тъй че яйчниците ѝ имат способността да създават повече яйца, а матката има повече място за предпазване на кученцата, което значи, че майките овчарки нормално имат огромни кучила.

Немска овчарка, която няма родословен жанр, нормално има сред 7 и 9 кученца, до момента в който тези с потекло постоянно се снабдяват с сред 4 и 6. Важно е да се означи, че това не е стандарт, тъй като, както споменахме, доста фактори въздействат на формулата. Така че е изцяло допустимо да има женски, които имат повече или по-малко кученца от посочените тук.

След като женската към този момент има потомство

Важно е след раждането майката и бебетата-овчарки да са дружно. Не забравяйте, че кучетата са мощно обонятелни, тъй че не трябва никога да къпете кучето си след раждането, с цел да не премахнете естествената му миризма и по този метод да объркате дребните. През първите 12 часа вашата женска немска овчарка няма да желае да яде, само че е значимо да ѝ се дава доста прясна вода, с цел да я поддържа хидратирана.

Когато животното си възвърне апетита, то би трябвало да има разполагаем пълноценна храна. Имайте в поради също, че бебетата овчарки не би трябвало да се отделят от майката преди 8 седмици. Това може да повлияе на тяхното здраве, образование и развиване. Всъщност рекомендацията е да се изчака до 10 седмици, с цел да се отбият и вероятно да намерят нов дом и собственик.

Ако и вие желаете да си вземете немска овчарка, разгледайте нашите разгласи за немска овчарка.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР