Немска фирма за производство на автомобилни кабели започва да строи

...
Немска фирма за производство на автомобилни кабели започва да строи
Коментари Харесай

Завод за 22 млн. лв. ще заработи до края на годината във Враца

Немска компания за произвеждане на автомобилни кабели стартира да строи във Враца цех за над 22 милиона лв.. През последните години това е най-голямата задгранична инвестиция в района.

Враца

Немската компания е международен снабдител за автомобилната промишленост с предприятия в Германия, Чехия, Китай, Мексико, а към този момент и у нас.

Кметът на Враца сподели, че са почнали да постъпват питания от претенденти за работа в новия цех.
Калин Каменов, кмет на община Враца: Поне това са декларирали вложителите – че до края на годината заводът ще бъде подготвен, с което ще зарадваме всички поданици на нашия град.Цтибор Жижка, член на УС на немската компания-инвеститор: Надявам се, че с построяването на този цех, ще дадем на хората тук, едно дълго и проспериращо бъдеще, тъй като ние не сме кратковременен вложител.
Според вицепремиера Мариана Николова фактът, че една водеща немска компания построява цех у нас значи, че притежаваме атрактивни условия и конкурентна среда за вложения.
Мариана Николова, вицепремиер: А добавената стойност за врачани е, че ще имат своя принос в международната автомобилна промишленост.
Още през идната година ще бъдат наети на работа 300 души, а по-късно заводът ще обезпечи занаят за над 1000 поданици на Враца и региона.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР