Неминуемо в началото на есента ще бъдем в началото на

...
Неминуемо в началото на есента ще бъдем в началото на
Коментари Харесай

Акад. Богдан Петрунов: В началото на есента ще има сериозна Covid вълна

" Неминуемо при започване на есента ще бъдем при започване на сериозна вълна ". За това предизвести пред БНР.

" Нещата у нас са доста съществени и неразбирането на въпроса продължава да ме смущава. Ако не вдигнем равнището на имунизацията и не реализираме 70-80%, няма да можем да се оправим с епидемията и да я сведем най-малко до ендемия. Нещата не са спокойни, всеки ден се усилват случаите ".

По думите на имунолога новата вълна ще засегне най-вече неимунизираните и то младежите, които по-рядко съблюдават противоепидемичните ограничения.

" Ваксината не защищава от разпространяване на инфекцията, тя оказва помощ за по-леко превозване на заболяването, в случай че човек се болести... Много огромно значение има държанието на лекарите и учителите, които би трябвало да дадат образец на целия български народ, като се имунизират... Разбира се, че, както всяко друго лекарство, имат странични реакции. Рискът е хилядократно по-малък в съпоставяне със страничните реакции след преболедуване от Covid-19 ", добави акад. Петрунов.
 Академик Богдан Петрунов чака трета имунизация против COVID-19 Академик Богдан Петрунов чака трета имунизация против COVID-19
В края на късната есен и началото на зимата ще се наложи да вършим трета имунизация според от това каква ваксина сме правили. Тов...

Той акцентира, че правата на индивида са значими, само че също са значими и правата на обществото.

И заяви, че се работи по така наречен Т-клетъчни ваксини, които са с доста висока успеваемост, " защото ще подтикват клетъчния имунитет и то тези кафези, които са носители на имунологичната памет и които имат цитотоксичност във връзка с вирусите ".

Имунологът цитира резултатите от изследване, направено измежду 8 млн. души в 92 страни. Доказано е, че носенето на маска понижава риска от разпространяването на инфекцията в 25% от случаите.

Още:

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР