Нели Ангелова – мениджър Комуникации на Нестле за Югоизточен пазар

...
Нели Ангелова – мениджър Комуникации на Нестле за Югоизточен пазар
Коментари Харесай

Михаела Маевска и Нели Ангелова канят на `Нестле за Живей активно!` -

Нели Ангелова – управител Комуникации на Нестле за Югоизточен пазар (България, Румъния, Сърбия, Хърватска, Словения, Босна и Херцеговина, Черна гора и Северна Македония)



- Г-жо Ангелова, за 17-та поредна година Нестле е дипломат на философията за деен живот и след броени дни Варна ще бъде хазаин на Плаж 2022. Как едно такова събитие има капацитета да трансформира и образова?

- Историята на „ Нестле за Живей Активно! ” стартира в далечната 2006 година със алегоричен марш на 2000 индивида от „ пилоните “ пред НДК и от този момент до през днешния ден стотици хиляди души се причисляват към другите по-големина събития и шампионати, които са част от годишния ни календар и обгръщат от ден на ден градове в страната. Това лавинообразно повишаване на самодейността, сходно на снежна топка, която се трансформира последователно във все по-голям снежен човек е, бих споделила, в сърцето освен на самодейността, само че и на всеки от нас, които сме част от нея. И по тази причина ние споделяме, че “Нестле за Живей интензивно! ” не е събитие, а национално придвижване, което ден след ден, малко по малко способства всеки един от нас да трансформира навиците си към по-добро и дружно да даваме отпор на заседналостта – пред компютъра, тв приемника или в сърцата ни.

- Активният живот ни прави по-целенасочени и в други аспекти, с изключение на грижата за тялото - по какъв начин съгласно Вас се отразява на работата, хъса и мотивацията?

- Упоритост, неизменност и наслада, провокирана от адреналина, че случваш нещо, в което вярваш и се припознаваш, са главните съставки за реализиране на триумф, изключително в случай че са добре гарнирани с режим на непрекъснато „ отворени антени “ към всичко, което ни заобикаля и дарба да се приспособяваме към една непрекъснато изменяща се среда. А когато това, което те движи е положително освен за теб или дребна група от хора, само че и за цялото общество, няма по какъв начин мотивацията да не се усили неведнъж и работата да не те зарежда непрекъснато.

- Каква е посоката на развиване за фамилията на Нестле в областта на обществената отговорност - към какво интензивно гледате напред?

- За нас като компания самодейността „ Нестле за Живей Активно! " има особено място, България е единствената страна, която случва нещо сходно в подобен мащаб, по тази причина продължаваме все по-активно да я надграждаме като отворените ни антени работят в посока да бъдем още по-близо до всички млади родители, които имат потребност от протегната ръка, съвет и концепция по какъв начин да основат трайни здравословни привички у своите деца освен като интензивно придвижване и другарство, само че и в региона на храненето. Другата сфера, в която сме извънредно дейни и то с дейности, тъй като това е нашия Нестле прочит на обществената отговорност като глагол, а не като прилагателно, е постигането на нулев въглероден отпечатък от нашата активност. Работим с огромно предпочитание и в тази посока и с изключение на устойчивите ни политики във всяка сфера на активността ни, към този момент случваме и акции като „ Залесяваме интензивно “, през които успяхме да увлечем младежите и дружно засаждаме дръвчета. Започнахме от София със 7000 фиданки, които до края на годината ще станат 10 000 и това е единствено началото.

Михаела Маевска - олимпийската медалистка и многократна шампионка по художествена гимнастика, понастоящем треньор на националния отбор по художествена гимнастика



- Михаела, Вие сте състезател с изключителни достижения, бяхте капитан на ансамбъла, спечелил медали на олимпиадата в Рио през 2016-та, какво Ви стимулира персонално да се ангажирате с идеята на „ Нестле за Живей интензивно! ”

- Въпреки че се включвам персонално за първи път в самодейността, аз я проследявам от дълго време и постоянно съм я възприемала като самобитна олимпиада за непрофесионалисти, тъй като „ Нестле за Живей интензивно! “ носи този олимпийски дух, съгласно който значимото е присъединяване, а не успеха, значими са другарството, честната игра и желанието да бъдеш деен. Затова доста се развълнувах, че това лято ще бъда деен участник в самодейността и ще мога персонално да усетя този състезателен хъс и адреналин, който зарежда и повдига духа. Аз персонално като експерт, който цялостен живот се е занимавал със спорт, най-добре знам какъв брой е значимо по едно и също време за тялото и за духа човек да прави ежедневно придвижване. Затова желая да покажа на хората, че в действителност би трябвало да намираме време да се движим, да живеем интензивно и да изразходваме по някоя друга калория ежедневно.

- Липсата на време се показва като най-честа причина да не се занимаваме със спорт, има ли рецепта по какъв начин да превърнем интензивността и придвижването в ежедневна процедура и да се мотивираме дълготрайно?

- Аз също съм от хората, които нямат време и откогато съм треньор, а не деен играч, и придвижването ми фрапантно понижа, даже имаше интервал, в който въобще го нямаше, само че след един подобен интервал на застой усетих разликата, усетих по какъв начин се изтощавам повече и имам все по-малко сила и хъс да случвам нещата и фрапантно трансформирах ритъма си като направих най-простата първа стъпка – замених колата с вървене пешком. Ще кажете, че се губи време – нищо сходно – това време е може би най-продуктивната част от деня ми, тъй като тогава си класифицирам всичко в главата, идват ми хрумвания и ставам в пъти по-ефективна. Всичко е въпрос на организация и почнеш ли един път няма да искаш да спреш.

- Кои са обичаните ви летни интензивности, за които не е нужна подготовка, само че ви държат във форма?

- За мен най-подходящото лятно занятие е плуването - това е спорт, който би трябвало всеки един от нас да практикува, тъй като той е и здраве. Но има и доста други приятни летни форми на придвижване и развлечение по едно и също време – плажни игри, отборни игри навън, танците също са страховит способ да се движиш и да пееш – безусловно!

- Вие персонално по какъв начин ще участвате в лятното издание на „ Нестле за Живей Активно! Плаж 2022 “ и по какъв начин бихте стимулирали хората да се причислят?

- Аз ще се включа с неповторимия Алфредо Торес, като за мен също ще е предизвикателство да се впиша в неговите неуморни танци. След което ще покажем с едно от моите девойки малко художествена гимнастика с топки и ленти и най-после ще приключим с волейболен мач, в който ще се включат и други огромни спортисти. Елате да се забавляваме преди всичко и няма да усетите по какъв начин времето ще мине, а вие ще се изгорили няколко калории.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР