Нелегален внос и разпространение на огромно количество цигари без бандерол

...
Нелегален внос и разпространение на огромно количество цигари без бандерол
Коментари Харесай

ГДБОП разкри нелегален внос на цигари без бандерол за голяма сума

Нелегален импорт и разпространяване на голямо количество цигари без бандерол разкри Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност “ (ГДБОП), заяви Министерство на вътрешните работи.

Над 13 млн. къса цигари са открити при инспекция в склад в „ Модерно предградие “. Близо пет милиона лв. е предотвратената вреда за бюджета, прецизира Българска телеграфна агенция.

ГДБОП са подхванали полицейските дейности след подадена до тях информация за предпазване и разпротранение на огромни количества цигари от разнообразни марки

По време на подхванатите проверке е намерено складово помещение в региона на индустриалната зона “Модерно предградие ”. Помещението е било употребявано за предпазване на огромни количества цигари без бендерол. Събраните досега данни демонстрират, че от склада са били популяризирани незаконно вкараните в страната цигари.

За период от 24 часа е арестуван 42-годишен, който е един от стопанисващите склада. Това е станало при взаимна акция с организация “Митници ”. След задържането му е повдигнато обвиняване и му е наложена парична гаранция за 10 000 лв..

Намерените количества тютюневи произведения без бандерол са конфискувани от складовото помещение, от две марки. Откритите на място транспортни средства също са конфискувани. Досъдебно произвеждане е формирано по случая. Щета за бюджета на стойност от 4 923 750 е предотвратена със задържането на незаконният импорт на цигари. Продължава работата по случая.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР