Некоректни шефове от Врачанско са изплатили на работниците си забавени

...
Некоректни шефове от Врачанско са изплатили на работниците си забавени
Коментари Харесай

Некоректни работодатели от Врачанско изплатиха над 60 бона забавени заплати

Некоректни шефове от Врачанско са изплатили на служащите си забавени заплати в общ размер на 60 830 лв., научи организация BulNews. Това е станало с помощта на намесата на Инспекцията по труда. Заплатите са били забавени за къс интервал и са изплатени през август.
От инспекцията регистрират, че броят на компаниите, които забавят изплащането на трудовите хонорари за последната година понижава фрапантно. Впечатление прави, че напоследък се усъвършенства организацията по обезпечаване на здравословни и безвредни условия на труд в региона. Подобрява се и качеството на оценката на риска, а оттова и предприемането на съответни ограничения за попречване и премахване на съществуващите опасности.
Продължава контролът по отношение на работа без трудови контракти и инспекциите на компаниите, които са евентуални извършители на нормите, свързани със възнаграждение труда на работещите. Продължават и инспекциите в рисковите обекти и такива с висок трудов травматизъм, допълниха от инспекцията по труда във Враца.
За предишния месец инспекторите са съставили два акта за работа без трудов контракт на строителни служащи на компания, работеща на територията на Козлодуй. Следят се строго и работещите по лозовите масиви и на тютюневите плантации, като в Бяла Слатина на тютюневите полета се вършат непрекъснати инспекции и за работещи малолетни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР