Нека започнем от там – целта на ружа не е

...
Нека започнем от там – целта на ружа не е
Коментари Харесай

Експертни съвети за перфектно нанесен руж

Нека стартираме от там – задачата на ружа не е да ви придаде тип като на смешник от детско празненство. Колкото по-незабележим е той върху скулите ви, толкоз по-добре!

Много дами обаче като че ли не знаят това главно предписание или просто не съумяват да реализират стремежи натурален финиш. Основните неточности, които водят до неприветлив и от време на време смешен резултат, са тъкмо шест! Ето кои са те и по какъв начин да ги избегнете.

Грешка #1: Избирате неверния цвят

Намирането на съвършения колорит изисква време и самообладание. Ключовият фактор е да откриете руж, който се приближава до естественото почервеняване на лицето ви. Най-добрият метод да разберете какъв е той? Ощипете бузите си, несъмнено. В съществени линии цветовете са ярко розово и прасковено за девойките със светла кожа, и коралово и по-тъмни цветове на розовото с боровинков подтон, за тези с по-тъмна кожа.

Грешка #2: Не употребявате база за грим

Забелязвате ли постоянно, че ружът ви е липсващ единствено след няколко часа? Може би сте го изтрили по нехайство с ръка, а може и да е попил в кожата. Един от методите да предотвратите това е постоянно да стартирате с овлажнител с цвят или лек декор дьо загар, които ще изравнят тена на лицето, без да утежняват грима (особено значимо за ежедневието), а с помощта на тях ружът ще остане където би трябвало чак до вечерта.

 0a70ab7273657614cf6ead6694c6be37

Грешка #3: Не откривате вярната формула

Има три съществени вида ружове: пудри, кремообразни и под формата на стик. Ако имате мазна кожа, ружът стик е най-подходящ за вас. Кремообразните пък са чудесни за естествена до смесена кожа. Противно на всеобщото мнение, кремообразните ружове и стиковете не са подобаващи за суха кожа. Формулата им единствено акцентира изсушените зони и напуканата на повърхността кожа, по тази причина в случай че имате такава, заложете на тези, под формата на пудра.

Грешка #4: Използвате неверната четка

Четките с прекомерно доста косми, които са гъсто ситуирани и нанасят продукта доста компактно, не са добър избор, защото оставят прекомерно видимо количество руж върху лицето. По-добър избор са по-редките и скосени четки със объл връх, защото вземат по-малко артикул и не ви оставят очевидно леке, което по-късно се постанова да разнасяте с пръсти.

Грешка #5: Нанасяте го само върху бузите си

Освен в случай че не желаете да наподобявате на порцеланова кукла, нанасянето на руж по цялото лице е целесъобразно. Започнете със напълно леко придвижване с четката по повърхността на скулата, по-късно надолу тъкмо по костта, а по-късно нагоре към слепоочието. Този вид нанасяне придава доста по-естествен тип на лицето.

Грешка #6: Не блендирате добре

Нанасянето в подобаващите зони не е задоволително. Използвайте дребна гъба за грим, с която да разнесете добре ружа и да го блендирате с останалата част от грима. Помнете, че единственото, което задачите, е напълно естествено розовеещи бузи, по тази причина ясно отличителните граници не са мечтани.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР