Нека видим няколко съветаРазходите за храна представляват голяма част от

...
Нека видим няколко съветаРазходите за храна представляват голяма част от
Коментари Харесай

Как да съхраняваме плодовете, за да не ги изхвърляме прекалено бързо?

Нека забележим няколко съвета

Разходите за храна съставляват огромна част от месечните разноски на фамилията, тъй че е значимо храната да се купува и съхранява рационално. Ако към този момент не желаете да изхвърляте развалена храна, ще би трябвало освен да купувате по-малко, само че и да се уверите, че съхранявате храната вярно. Нека забележим няколко съвета по отношение на това по какъв начин да съхраняваме плодове, с цел да не ги изхвърляме прекомерно бързо.

Опаковайте банановите опашки в алуминиево фолио

По време на интервала на зреене бананите създават газ етилен. Покриването на опашката на банана с алуминиево фолио предотвратява разпространяването на газа към други елементи на плода. По този метод пулпата няма да омекне прекомерно бързо. Този способ ще ви помогне да запазите плодовете свежи за 4-5 дни. Ако бананите към този момент са доста узрели, можете да ги поставите във фризера и по-късно да извършите смути. За да запазите зрелите банани, обелете ги, нарежете ги на половина, поставете ги в херметична торбичка и ги оставете във фризера. Така бананите могат да се съхраняват 2-3 месеца, показа.

Ако авокадото не е узряло, увийте го във вестник и го поставете в книжен плик

Зеленото авокадо няма да узрее, в случай че го поставите в хладилника. Трябва да се увие във вестник и да се сложи в хартиена торбичка. Ако желаете да ускорите процеса на зреене, оставете банана в торбичката. В нея лишава от 3 до 5 дни, с цел да узрее. Не позволявайте на авокадото да се окисли след нарязване. За да не почернява месото на авокадото, капнете върху него няколко капки лимон или го намажете с малко масло. Друг вид е да наредите дъното на съда с резенчета лук и по-късно да поставите авокадото с разрязаната страна нагоре. Така авокадото ще резервира цвета си за 1-2 дни.

Дезинфекцирайте ягодите с бял оцет, без да отстранявате листата

Най-добре е ягодите да се мият директно преди консумация, в противоположен случай те ще всмукват вода и ще стартират да омекват, което ще форсира процеса на узряване. За изцяло разчистване използвайте 1 част бял оцет към 2 елементи вода. Важно е да се уверите, че в торбата няма мухлясали ягоди, защото такова зрънце ще съсипе всички останали. Отделете опашките и поставете плодовете в херметически затворена торбичка единствено в случай че ще ги замразявате. Ако планирате да съхранявате ягоди в хладилника, поставете ги в гевгир. В хладилника остават свежи за 5 до 6 дни. Във фризера – от 2 до 4 месеца.

Увийте нежеланата половина лимон в алуминиево фолио или поръсете със сол

Понякога използваме единствено едната половина от лимона и най-после изхвърляме другата половина. Но можете да спестите пари, като увиете останалите плодове в алуминиево фолио. Друг способ за предпазване е да осолите пулпата и да съхранявате половин лимон в хладилника. Просто го изплакнете добре преди последваща приложимост. Цял лимон ще се резервира до 2 седмици. Половин лимон - до 7 дни, без смяна на цвета и усета.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР