Нека се обединим срещу всеки, който посяга на човешки живот,

...
Нека се обединим срещу всеки, който посяга на човешки живот,
Коментари Харесай

Историк: Мечтая да видя русофил, който не кара западна кола и децата му не учат в САЩ

" Нека се обединим против всеки, който протяга ръка на човешки живот, тъй като това е най-ценното.... Любопитно е  " мозъците " каква нова теория ще измислят, с цел да оправдаят експанзията на своите ръководещи ". 

Това сподели в предаването " Неделя 150 "  проф. Лизбет Любенова, историк, шеф на Архива на Българска академия на науките.

Тя изрече отчаяние от разделянето в обществото в България, което демонстрира, че " не сме народ ":

" За следващ път показахме, че можем да се избием за идея, за която никой не ни пита. Ескалацията сред русофили и русофоби се взриви мигновено. Мечтая да видя един достоверен русофил, който не кара западна кола и децата му не учат в Европа или Съединени американски щати ".

Според нея обстановката в света през днешния ден не е изненада за никого, защото народите повтарят едни и същи неточности.

" Когато убиваш спокойно население, това е паметта, която не угасва. Наистина ли има очакване, че тези два народа ще станат още веднъж единна страна, че украинците ще бъдат един ден още веднъж в съветската държавна конструкция и ще се обичат и ще бъдат приятелски славянски нации. Идеологически тази война унищожи доста неща, защото няма по какъв начин да обясниш на елементарния руснак концепцията за православието и за славянското приятелство, когато виждат какво се случва в Украйна ", изясни тя. 

" Когато съветският представител в Организация на обединените нации напусна демонстративно съвещанието, той заплаши, че щял да върне смъртното наказване. Добре, само че ти ще трепеш личното си население. Наистина ли мисли, че някой в Европа ще се трогне от това, че Русия ще вкара още веднъж смъртното наказване.... Нека не забравяме Сталин какъв брой свои опозиционери изтрепа ". 

Обявената от Путин " денацификация " като претекст за войната в Украйна е чудноват, счита историкът:

" Евреин - нацист на мен ми звучи цинично. Да обвиниш Зеленски, че организира такава политика и че в Украйна има фашисти... За да има фашизъм, би трябвало да има идеология, би трябвало да има структури, да има партия, да има различен обществен вид придвижване - такова нещо няма. Това са измислени неща за да се оправдае една експанзия ". 

По думите ѝ проблемът на човечеството не е в това, че не може да нахрани бедните, а че не може да натъпка джобовете на богатите:

" В момента тъкмо това става. Социалните пластове се разместват, междинната класа се унищожава, богатите стават още по-богати и преразпределят сферите на въздействие, най-много естествените запаси - така наречен въглеводороди. За това е огромната борба ".

" Не инцидентно ръководещите през днешния ден в Русия стартират да отхвърлят Ленин, което е абсурд. Украинска страна е имало от 1918 до 1921 година. Затова не случайно атакуваха Ленин, тъй като и той, сходно на Уилсън, заявява, че народите би трябвало да се самоопределят, с цел да няма повече войни. ... Държавата Украйна съществува доста малко, тъй като след гибелта на Ленин тази инструкция за самоопределяне на народите естествено пада и идва епохата на Сталин, която има ", разяснява проф. Любенова и припомни, че известният историк проф. Иван Шишманов е първият дипломат на България в Украйна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР