Нека председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер да коментира въпроса

...
Нека председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер да коментира въпроса
Коментари Харесай

Зам.-председателят на ЕК замълча за европейската реакция относно новите санкции на САЩ срещу Русия

Нека ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер да разяснява въпроса с признатия от Камарата на представителите на американския Конгрес пакет от ограничения за нови наказания против Русия. Това отговори заместник-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс на въпрос каква ще е реакцията на Европейска комисия.
Съгласно признатия пакет, който занапред би трябвало да мине отново през Сената и да бъде подписан от Доналд Тръмп, президентът на Съединени американски щати ще може да постанова наказания на лица, които имат желание да вложат в строителството на съветски експортни тръбопроводи повече от пет милиона $ за година или един милион $ едновременно. Под удар попадат също по този начин лицата, които дават на плана услуги, технологии или оказват осведомителна поддръжка. Беше категорично изяснено обаче, че американски планове за изследване и рандеман на нефт и природен газ отвън американска територия ще бъдат засягани единствено и само в случай че в тях има съветско присъединяване от над 33% и не приказваме за съветска компания в черния лист на Съединени американски щати.
Точно глобите против съветските енергийни планове, които въздействат на цели 8 енергийни плана, измежду които и такива от евентуална изгода за България и в които присъединяване имат както европейски, по този начин и съветски компании, принудиха Европейската комисия да планува незабавно разискване на случилото се още през днешния ден (26 юли). Още откакто Сенатът утвърди първия пакет от ограничения, Германия и Австрия излязоха с обща декларация против дейностите на Съединени американски щати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР