Нежност, красота и любов само в едно парче...Необходими Продукти● За

...
Нежност, красота и любов само в едно парче...Необходими Продукти● За
Коментари Харесай

Розова торта с мътеница

Нежност, хубост и обич единствено в едно парче...

Необходими Продукти

За пандишпана


● захар - 400 г
● масло - 180 г
● яйца - 6 бр.
● лимони - 1 бр.
● ванилия - 1/2 ч.л.
● брашно - 380 г
● бакпулвер - 1 ч.л.
● сода - 1 ч.л.
● сол - 1 щипка
● мътеница - 160 мл

За масления крем


● пудра захар - 500 г
● масло - 60 г размекнато
● жълтъци - 2 бр.
● ванилия - 1/2 ч.л.
● сметана - 2 с.л.
● сладкарска багра - 3 - 4 капки алена

Начин на подготвяне

Включваме фурната да се загрее на 150 градуса. Приготвяме си 2 идентични по мярка тави, като ги намазваме с масло и ги набрашняваме. Ако разполагате с тави с незалепващо покритие или употребявате хартия за печене, действайте съгласно съответните способи.

Започваме с приготвянето на пандишпана: В огромна купа разрушаваме маслото, дружно с 300 г от захарта. Настъргваме лимонената кора и изстискваме сока на лимона и ги прибавяме към маслото. Добавяме и ванилията.

Отделяме жълтъците от белтъците. Започваме да прибавяме един по един жълтъците в маслената примес, като разрушаваме непрекъснато. В обособена купа пресяваме брашното и го смесваме със содата, солта и бакпулвера.

След това прибавяме сместа с брашното към другата примес. Добавяме и мътеницата и разрушаваме още веднъж. Белтъците разрушаваме на гъста пяна, дружно с останалата захар.

Добавяме разрушените белтъци към тестото и разбъркваме единствено със шпатула, не с миксер, с цел да се резервира размера на разрушените пухкави белтъци.

Разпределяме сместа в двете тави и печем блатовете към 1 час, като усилваме темпетатурата на 175 градуса. Времето за печене е ориентировъчно - блатовете са подготвени, когато боднем съчка за зъби в центъра и тя остане чиста при изваждане.

След като блатовете се опекат ги изваждаме от фурната и ги оставяме за 5 минути по този начин, както са в тавите, за са се провиснал, след което ги изваждаме върху скаричка да изстинат.

Приготвяме масления крем, като първо разрушаваме с миксер маслото с половината пудра захар. Добавяме белтъците и ванилията и продължаваме разбиването.

След това прибавяме останалата пудра захар и сметаната. Продължаваме да разрушаваме. Капваме 1-2 капки алена багра и разрушаваме още веднъж. Преценяваме цвета, който крема е придобил и по избор прибавяме още багра.

Намазваме първия блат с крем, от горната страна слагаме другия блат и от горната страна намазваме щедро с крем, като покриваме и стените на тортата. Украсяваме по желание- да вземем за пример вършим розички благодарение на пулверизатор или използваме други способи за декорация, в случай че не разполагаме със пулверизатор.

Можем да украсим с късчета пресни ягоди или червени желирани бонбони.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР