Нежно, пухкаво и гальовно създание... За какво се сещате? Разбира

...
Нежно, пухкаво и гальовно създание... За какво се сещате? Разбира
Коментари Харесай

Котката ми пикае в саксиите

Нежно, пухкаво и гальовно творение... За какво се сещате? Разбира се, за коте! Мъркащите домашни любимци също така са игриви, палави и доста любвеобилни. Те се привързват мощно към дома и към този от стопаните, с който прекарват най-вече време.

Ако обичате своята писана и го показвате всякога, когато е към вас, тя ще ви отвърне с доста деликатност, чудати прояви на внимание и грижа и ще отнеме от всекидневието ви напрежението и напрежението.

Отглеждането на котка може да бъде един непрестанен низ от радостни случки, приятни и отморяващи мигове. Може да бъде обаче и натоварващо, в случай че вашият бухнал питомец не всеки път се държи уместно. Белите му може да излязат отвън рамките на безобидните пакости и да причинят много главоболия на стопаните.

Една от честите прояви на непокорство е, когато котката пикае в саксиите. Котешката тоалетна бива отминавана с неуважение за сметка на гледаните с не по-малко усърдие и предпочитание саксийни цветя. Какво да вършим, в случай че котката рови и пишка в саксиите?

Ако дребното ви домашно пухче е още в бебешкия си интервал, проявете схващане. То може да не се е научило да употребява тоалетната. Когато котетата се отделят прекомерно рано от майката, тя не съумява да ги образова на хигиенични привички. Затова би трябвало да се покаже на котето по какъв начин да употребява мястото, предопределено за тази цел.

При състояние, че става въпрос за по-голям на възраст домакински любим, който има построени привички, повода се корени другаде и тя би трябвало незабавно да бъде открита.

Ето каква може да е и повода котката да пишка в саксия:

 Котките обичат да ровят в саксиите

- Смяна на тоалетната. Котките не обичат честите промени. Те следват открит темп на живот и нарушаването му се приема мъчително. Най-добре е персоналните движимости на котето да не бъдат подменяни постоянно, нито да бъдат премествани. Това не се приема добре от мъркащия собственик;

- Може да бъде и промяна на самото жилище или цялостен ремонт, който основава нова конюнктура, с която писанката не е свикнала;

- Най-честата причина е непочистена тоалетна. Всички знаят, че този представител на животинското царство се отличава с изострено възприятие за непорочност, а мръсната тоалетна или повърхностно почистената, кара котето да търси с какво да я смени. Саксията с пръст е най-хубавата прилика на тоалетната му.

Ако нито една от тези аргументи не съществува, то става въпрос за котешки дебелоглав и непокорство, на които би трябвало да се противодейства. Възможностите са най-различни. За да не наказвате своето мъркащо богатство, към растенията в саксията можете да наредите камъчета.

Можете също да спрете достъпа на котето до мястото, където са цветята най-малко краткотрайно. Има и всевъзможни миризми, които котките не харесват, като да вземем за пример уханието на цитруси.

Затова корите от такива плодове в саксиите могат да ги прогонят оттова. Има и всевъзможни препарати, чиято миризма гони котката надалеч. Съществува и разновидността да се посъветвате с ветеринар.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР