Нежна дамска торта, олицетворение на всяка жена - опитайте задължителноНеобходими

...
Нежна дамска торта, олицетворение на всяка жена - опитайте задължителноНеобходими
Коментари Харесай

Немска дамска торта

Нежна дамска торта, въплъщение на всяка жена - пробвайте наложително

Необходими Продукти

За тестото


● брашно - 200 г
● захар - 75 г
● яйце - 1 бр. (яйца)
● маргарин - 75 г или масло
● бакпулвер - 1 чаена лъжичка

За топинга


● кварк - 500 г нискомаслен
● яйца - 2 бр.
● захар - 140 г
● пудинг - 1 пакетче за варене, ванилия, на прахуляк
● заквасена сметана - 100 г
● прясно мляко - 100 мл пълномаслено
● масло - 100 мл течна сметана
● мандарини - 1 бр. консервирани (175 г) или 2 - 3 бр. пресни

Начин на подготвяне

Немска дамска торта е класика, която не трябва да липсва на нито едно празненство или рожден ден! Със своята чудесна ефирна основа и мандариново - сметанов усет, тя е обичана на дамите.

Можете да приготвяте тази торта, която наподобява на крем пита и с други плодове от компот и сезонни пресни плодове. Това е зимният вид на тортата-крем пита. Също можете да я изпечете в продълговата форма и става крем пита.

Много лек и апетитен сладкиш за дамско празненство!

Първо смесвате всички съставки за основата от пясъчно тесто. Винаги меся с ръце. Оставих маслото/маргарина да омекнат добре. Обикновено ги поставям в микровълновата за малко.

За основата разбъркайте маргарина (маслото), захарта, ваниловата захар, яйцата и щипка сол, до момента в който стане кремообразна. Добавете мляко. Смесете брашното и бакпулвера дружно и последователно сипете. Омесете добре тестото.

За топинга: Смесете пудинга на прахуляк с млякото, втечненото масло (или течна сметана), заквасената сметана, прибавете към сместа и кварка и разбъркайте до гладка примес.

Добавете отцедените мандарини в сместа. Можете цели резенчета или на половинки, както ви харесва.

Покрийте лист за печене с хартия за печене във формата за печене. Разточете тестото до размера (диаметъра) на формата за печене и поставете в тавичката за печене. Постелете тава за печене с тестото и от горната страна разстелете сместа от кварк. Покрийте с отцедените плодове.

Печете в авансово загрята фурна на 180 градуса за 50-55 минути. Проверявайте фурната си от време на време.

Ако не желаете да потъват плодовете ви, предлагам и втори вид на печене на тортата с плодове. Поставете топинга върху основата от тесто и авансово изпечете за 10 минути във фурна 180 градуса (горе/долу).

След като изтекат 10-те минути, покрийте тортата с останалите, отцедени мандарини (това ще предотврати потъването на мандарините в топинга). Печете немската торта още 40-45 минути. Насладете се на тази вкусна немска дамска торта!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР