Нежелание да се стане от леглото. Борба и мъчно изпълнение

...
Нежелание да се стане от леглото. Борба и мъчно изпълнение
Коментари Харесай

Какво не трябва да се казва на депресираните хора

Нежелание да се стане от леглото. Борба и мъчително осъществяване на съществени задания от всекидневието. Усещане за възходяща самотност и отвращение за живот.

Това са част от признаците на депресията, която изтезава хиляди хора по света всеки ден и остава едно от най-неразбраните от околните им болести. Депресията е проблем на психическа почва, обвързван с умственото здраве, и не би трябвало да се подценява. Проявена измежду младото потомство на младежите, тя постоянно среща несъответстваща реакция от страна на родителите, които си спомнят, че в младостта си „ не са могли да си разрешат да бъдат депресирани “ или с други пояснения я омаловажават.

Въпреки че обичат децата си или близкия човек, изпаднал в такова положение на духа, близките постоянно не знаят по какъв начин да го утешат. Тогава постоянно употребяват една фраза, която на никого, с нищо не е потребна, съгласно младата авторка на американския уебсайт Thought Catalog Джойс Новачек. Фразата е  „ Хайде, стегни се! Може и да е по-зле “.

Това е изявлението, което съгласно Новачек, която е минала в гимназиалните си години пред тежка клинична меланхолия, е най-честата неточност на хората в опита им да оказват помощ на непосредствен да се почувства по-добре. Тя предлага да не се споделя по този начин, тъй като по този метод депресираният човек се снабдява с чувството, че по-лоши неща безусловно ще се случат рано или късно. Дори и да е правилно, това е последното, в което той би трябвало да има вяра в този миг. Освен това постоянно се омаловажава казуса на депресията с обяснението, че тя не е физическа болест като пневмония или даже рак. Разбира се, тези заболявания са доста тежки, само че депресираният човек няма потребност да чуе това. То не го прави повече здрав. 

Вместо тази фраза, авторката предлага да се споделя  „ Нещата ще се подобрят “  или  „ Хей! Аз те одобрявам, прави ми удоволствие да съм с теб! “.

Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР