Неизвестни все още измамници заблудиха възрастна жителка на Монтана, че

...
Неизвестни все още измамници заблудиха възрастна жителка на Монтана, че
Коментари Харесай

„Ало” апаши отмъкнаха 300 лева и 400 долара от баба в Монтана

Неизвестни към момента измамници заблудиха стара жителка на Монтана, че са служители на реда и отмъкнаха от нея 1000 лв. в български банкноти и валута, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

В четвъртък след 10 часа мъж позвънил на домашния телефон на 80 годишна жена, показал се за чиновник на Министерство на вътрешните работи и обяснил, че събира пари за обучение на полицията. Без да ревизира съмнителната самодейност Министерство на вътрешните работи да събира пари с молби от жители старицата поставила в плик 300 лв. и 400 $ и ги закачила на входната си врата. Малко по-късно видяла, че пликът с парите е липсващ.

По обед дъщерята на пенсионерката схванала за стореното от майка й и подала сигнал в полицията. По случая е формирано досъдебно произвеждане.

Преди дни телефонен лъжец преметна 81 годишна жена от Лом, че е внукът й и прибра от нея 10 000 лв. с лъжата, че ще си купува жилище в София. Заради зачестилите преди коледните празници офанзиви на измамници и крадци към домовете на пенсионери чиновници на полицията в Монтана започнаха срещи, на които коментират сюжетите на нарушителите и методите за предотвратяване от тях.

Преди дни контрольор Тихомир Ячков и младши контрольор Светлин Страшимиров от Районното ръководство на Министерство на вътрешните работи в Монтана се срещнаха с пенсионери в клуб „ Надежда ” и ги срещнаха с най-често употребяваните от апашите клопки – позвъняванията на домакински телефон за сякаш потърпевш в ПТП „ родственик ” и апелите от мними Министерство на вътрешните работи шефове да оказват помощ с пари за залавяне на измамници. Полицаите посъветваха белокосите жители при сходни позвънявания на стационарните си телефони да се свържат по мобилен телефон с тел. 112 или със собствен родственик за помощ.

Пазителите на реда раздават на пенсионерите и брошури със препоръки за предотвратяване от телефонни измамници. Полицаите предизвестяват бабите и дядовците и за друга известна машинация, при която апаши се показват за майстори на покриви, подписват устни сделки за поправки и изчезват с дадените им наивно предплатено суми. Униформените поучават възрастните хора също да вземат защитни ограничения и против домови обири като слагат защитна верига на вратата си и не позволяват непознати вътре по никакъв мотив.

Най-често обирджиите насочат молби за чаша вода, повреждане на парична сума или друга къщна работа, единствено с цел да влязат в жилището и да откраднат спестяванията на притежателите, предизвестяват чиновниците на Министерство на вътрешните работи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР