Неизвестни откриха стрелба в концертна зала в руския град Красногорск,

...
Неизвестни откриха стрелба в концертна зала в руския град Красногорск,
Коментари Харесай

Русия: Кървава терористична атака! Поне 40 загинали и над 100 ранени

Неизвестни откриха пукотевица в концертна зала в съветския град Красногорск, в Московска област, при започване на концерт на група " Пикник " хората се изтеглят. Има жертви и ранени.

Информацията оповестиха оперативните служби в Русия, представени от ТАСС.

" Неизвестни са разкрили огън в " Крокус Сити Хол ". В момента хората се изтеглят ", показаха от службите. Засега не е известно какво е станало с нападателите, какъв брой са били и дали офанзивата не продължава. Видеа от охранителни камери демонстрират хора с камуфлажни облекла.

ТАСС разгласи, че починалите са най-малко 40, а ранените минимум 100.

По предварителни данни стрелбата може да е била осъществена с автомат. От съветската Федерална работа за сигурност потвърдиха, че има жертви и ранени.

Има информация за пожар и гърмеж в комплекса на залата. Специални полицейски елементи, както и пожарникари са изпратени на мястото на случая. В горящата постройка към момента има хора. По-късно втори гърмеж е чут в концертната зала.

Пожарът е с висока степен на трудност. Около една трета от постройката е обхваната от огън, излиза гъст черен пушек, показва кореспондентът на ТАСС. Извършва се евакуация на хората - пожарникари смъкват бедстващи от покрива, като до момента са евакуирани към 100 души.

Музикантите не са потърпевши по време на стрелбата, оповестиха пред ТАСС чиновници на реда.

Губернаторът на Московска област Андрей Воробьов разгласи основаването на спешен щаб.

Областният губернатор Андрей Воробьов удостовери, че над 70 екипа на Бърза помощ са пратени към мястото и оказват помощ на потърпевшите. Хеликоптер се е присъединил в напъните да се изгаси пожарът.

Движението по Московския околовръстен път в региона на бедствието е затруднено.

Кметът Собянин анулира всички обществени събития в Москва през уикенда. В прилежащия Подолск са анулирани всички всеобщи събития.

" Кървава терористична офанзива! Цялата международна общественост би трябвало да осъди това непоносимо закононарушение! ", написа в Телеграм представителят на съветското външно министерство Мария Захарова.

От Съединени американски щати Белият дом изрази съболезнования за стрелбата.

⚡️⚡️ The roof began to collapse in the Crocus City Hall. There are people in the building.
— NEXTA (@nexta_tv)
Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР