Неизвестни лица, въоръжени с автоматично оръжие и гранатомети са обкръжили

...
Неизвестни лица, въоръжени с автоматично оръжие и гранатомети са обкръжили
Коментари Харесай

Нова Информация: Случи Се Немислимото! Окървавиха Храм! Стотици Жертви, Разстрелват Наред

Неизвестни лица, въоръжени с автоматизирано оръжие и гранатомети са обкръжили джамията с четири джипа по време на петъчната обедна молитва. Те взривили бомба измежду молещите се, а по-късно разкрили безразборна пукотевица по хората.

Атакуваната джамия е Ал Рауда в град Бир ал-Абед, близо до Ал-Ариш – столица на провинция Северен Синай.

Ройтерс също заяви за 155 жертви при нападението, като се базира на египетската държавна телевизия.

Преобладаващата част от починалите са мирни поданици. Сред жертвите има и наборни бойци. Терористите на първо време задействали самоделно взривно устройство, което било сложено измежду вярващите, а по-късно разкрили и огън по хората.

За в този момент никой не е поел отговорност за атентата. Местните управляващи считат, че той е дело на " Ислямска страна " (ИД).

В региона живеят номади, които са съперници на джихадистите.

Египет разгласи тридневен народен печал в памет на жертвите, оповестява телевизия Он Ти Ви, като се базира на изказване на президентската канцелария.

Във всички лечебни заведения в провинцията е оповестено изключително състояние. Подразделения на армията и полицията претърсват местността. Малко след нападението президентът Абдел Фатах ас Сиси свика изключително съвещание на Съвета за национална сигурност, отдадено на ситуацията в Северен Синай.
Министерството на вътрешните работи към този момент сътвори специфична комисия за следствие на атентата и разгласи изключително състояние в столицата Кайро. Силите на реда ще охраняват всички държавни институции и обекти от социална значителност.
Засега нито една от настоящите в Египет екстремистки групи не е поела отговорност за атентата.
Египетските сили за сигурност се борят с протест на Ислямска страна в Северен Синай. След усилването на боевете през последните три години екстремистите убиха стотици служители на реда и бойци. Обикновено те атакуват чиновници на силите за сигурност, само че се пробваха да разширят обсега си и отвън полуострова с набези против църкви на египетските християни копти, напомня Ройтерс.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР