Неизвестни лица свалиха тази сутрин флага с цветовете на дъгата

...
Неизвестни лица свалиха тази сутрин флага с цветовете на дъгата
Коментари Харесай

Неизвестни лица издигнаха знаме със свастика над германска гара

Неизвестни лица смъкнаха тази заран флага с цветовете на дъгата и издигнаха на негово място знаме със свастика над гара в град Нойбрандебрург, в Североизточна Германия, съобщи ДПА.

След сигнал полицията смъкна знамето с нацисткия знак, заяви неин представител. Правоохранителните органи са почнали следствие за потребление на " знак на неконституционна организация ".

" Свастиката символизира най-тежките закононарушения против човечеството, които в миналото са произлизали от немска земя, а издигането ѝ е освен престъпно закононарушение, а нечовешко и намерено антиконституционно действие ", сподели Кристиан Пегел, вътрешен министър на провинция Мекленбург-Предна Померания, където се намира въпросният град.

" Тези, които я издигат сами се изключват от нашето общество, желаят да нарушат свободния либерален ред и да се подиграят с жертвите на националсоциалистическата робия по нетърпелив метод ", добави служителят.

Върху гарата в Нойбранденбург всекидневно са издигнати три флагове, в това число на провинцията и байрак с цветовете на дъгата, символизиращ многообразието и толерантността. Последният обаче няколко пъти е бил свалян и заменян и в предишното, посочв
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР