Неизвестни извършители разкопаха гроба на бившия висшестоящ офицер от Третия

...
Неизвестни извършители разкопаха гроба на бившия висшестоящ офицер от Третия
Коментари Харесай

Неизвестни изровиха гроба на бившия нацитски офицер Райнхард Хайнрих

Неизвестни причинители разкопаха гроба на някогашния висшестоящ офицер от Третия райх – Райнхард Хайдрих.

Офицерът е основна фигура от времето на националсоциалистическа Германия. Той е считан за един от най-близките хора до Адолф Хитлер, до момента в който не е погубен от чешки партизани през 1942 година, написа Би Би Си.

Неговите остатъци са в гробището на инвалидите в централен Берлин. От полицията обясниха, че не са взети кости от заличения гроб, само че който и да е причинителят, е имал вътрешна информация за местонахождението му.
Зловеща находка: Руснак откри всеобщ гроб в ров за къща Останките са от времето на Големия гнет в Съветския съюз
След края на Втората международна война се взима решение гробовете на видни нацистки фигури да не бъдат маркирани. Целта е последователи на идеологията да не трансформират погребалните места в олтари.

Освен това опозоряване на гроб в Германия е закононарушение.

Хайдрих е един от уредниците и идеолозите на т.нар „ дефинитивно решение на еврейския въпрос”, довело до всеобщото изтребване на европейските евреи.
Ексхумираха останките на някогашния испански деспот Франсиско Франко Членове на фамилията изнесоха ковчега след ексхумацията, която бе осъществена при закрити врата
Неговият прякор е „ Касапинът”. Той оглавява основния офис за сигурност на Шуцстафела, под управлението на Хайнрих Химлер. Самият Хитлер го назовава „ мъжът с желязно сърце”.

Райхард Хайдрих ръководи Бохемия и Моравия до май 1942 година, когато партизани атакуват лимузината му. Смъртта му настава дни по-късно.

В отговор нацистите унищожават чешкото село Лидице, като убиват всички мъже и юноши, а дамите и децата са изпратени в концентрационни лагери.

Подобен случай имаше през 2000 година, когато проведена група твърдеше, че е изровила гроба на Хорст Весел, прочут като страдалец на Националсоциализма и почетен в химна на нацистка Германия.

Осквернителите обявиха, че са хвърлили черепа на Весел във водите на река Шпрее. Полицията отхвърли изказванията, като показаха, че гробът е бил на татко му.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР