Неизвестни и непоказвани до момента картини- рисунки и акварели на

...
Неизвестни и непоказвани до момента картини- рисунки и акварели на
Коментари Харесай

Откриха изложба с непоказвани творби на Лицо в Хасково

Неизвестни и непоказвани досега картини- рисунки и акварели на художника Димитър Иванов – Лицо показва хасковската изложба „ Форум “. Експозицията включва 22 произведения и може да бъде прегледана до края на месеца.


Уникалната галерия показва 22 непоказвани досега творби-рисунки и акварел, на именития хасковски художник. Те са част от фонда на галерията и с помощта на финансирането по общинска стратегия „ Културни начинания “ бяха рамкирани във тип, кадърен за проявление, описа Татяна Форева от екипа на галерията.


Тя напомни и, че началото на хасковската изложба е сложено с подаяние от околните на Лицо, а част от показаните в изложбата произведения са били измежду ранните му работи и това подаяние.


Показаните в експозиците рисунки и акварели са рисувани в Хасково и демонстрират града и покрайнините му от тези години. С тази забавна галерия даже и самите ние преоткриваме Лицо. Във фонда си имаме доста негови произведения, само че съхранявани в папки. Сега, когато са подредени в галерията, го виждаме по нов метод. Любопитно е и, че всяка от работите му е надписана, от време на време освен с дата, само че и час, описа още Татяна Форева.

Роден на 1 март 1888г. в Хасково Димитър Иванов-Лицо се оформя като зрял художник в интервала 1912-1938г. Има 22 независими изложения в разнообразни градове на страната, измежду които и София. Жизненият му път приключва през 1953г., като в негова чест в центъра на родното му Хасково е подложен монумент.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР