Неизвестен откри стрелба срещу сградата на Регионалната библиотека "Христо Смирненски"

...
Неизвестен откри стрелба срещу сградата на Регионалната библиотека "Христо Смирненски"
Коментари Харесай

Мъж откри стрелба срещу сградата на Регионалната библиотека в Плевен


Неизвестен откри пукотевица против постройката на Регионалната библиотека "Христо Смирненски " в Плевен, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в града.

Инцидентът е станал на 1 януари 2019 година, когато мъжът създал изстрели към постройката, в която не е имало гости. Сигнал за случилото се е постъпил в 00.10 ч. При огледа криминалистите открили, че са нанесени материални вреди на стъклената външна табела на библиотеката, на четири витринни стъкла и стъклопакет на входната врата на постройката. Иззети са шест проектила.

Заместник-директорът на библиотеката Оксана Цветанова съобщи, че е "безумие да се стреля на това място, където постоянно - и през деня и нощем, минават хора и по знамение не е потърпевш някой ". Счупено е и стъкло на мястото, където се намира защитата на постройката, добави Цветанова. В този миг там не е имало човек.

Базата на библиотеката и фондовете й с книги не са наранени. Уведомен е дежурен прокурор при Районната прокуратура в Плевен. Случаят се обяснява.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР