Неизползваната до този момент електронна платформа в оперативния щаб на

...
Неизползваната до този момент електронна платформа в оперативния щаб на
Коментари Харесай

Гърция се бори с пренаселеността в държавните болници

Неизползваната до този миг електронна платформа в оперативния щаб на Националния център за незабавна помощ на Гърция беше задействана още веднъж по разпореждане на здравното министерство за справяне с пренаселеността на държавните лечебни заведения, съобщи е-Katimerini.com.

Повторното активиране на платформата Filolaos задължава лечебните заведения да записват броя на свободните кревати и да вкарват информация за претрупани отделения, преди да стартират незабавно дежурство.

Целта на мярката е да се избегнат обстановки, в каквато се оказа огромна болница в Атина преди дни. Там се наложи в условия на неотложност да се разкрият 34 детски кревати и 140 пациенти да бъдат настанени в отделения, разнообразни от подобаващите за съответното им положение сега на постъпване.

Друга основна цел е да бъдат задействани и по-малки лечебни заведения, които да поемат част от пациентите, всекидневно насочвани към огромни лечебни заведения като Attikon, Evangelismos, Gennimatas и Laiko. Чрез тази функционалност потокът ще се насочва към по-малките лечебни заведения, когато огромните лечебни заведения доближат потенциала си по време на незабавно дежурство.

Наложените промени разрешават на парамедиците да водят пациентите непосредствено до лечебното заведение, в което могат да бъдат лекувани по-ефективно.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР