Неидентифицирани нападатели изхвърлиха украинска царевица от няколко вагона на товарен

...
Неидентифицирани нападатели изхвърлиха украинска царевица от няколко вагона на товарен
Коментари Харесай

Неидентифицирани лица изхвърлиха 160 тона украинска царевица от влак в Полша

Неидентифицирани нападатели изхвърлиха украинска царевица от няколко вагона на товарен трен в Полша часове преди днешните митинги на фермерите в Брюксел, където се събират на съвещанието на министрите на земеделието на Европейски Съюз. 

При случая в град Котомеж царевицата от осем вагона е била разпръсната по релсите, заяви представител на полицията, представен от полската организация ПАП. Първоначално остана неразбираемо по кое време тъкмо е осъществено закононарушението, което евентуално е обвързвана с митингите на полските фермери против вноса на евтини украински селскостопански артикули.

Това не е първият сходен случай. По-рано този месец полските фермери блокираха няколко гранични пункта с Украйна, стопираха камион с украинско зърно и изсипаха товара на пътя. Това провокира вълна от отвращение в Украйна и накара полския министър на земеделието да се извини за дейностите на протестиращите фермери.

Украинският вицепремиер и министър на инфраструктурата Олександър Кубраков нощес написа в " Екс ", че 160 тона украинска селскостопанска продукция е била унищожена по пътя към пристанищния град Гданск.

" Докога държавното управление и полската полиция ще разрешават този вандализъм? ", попита Кубраков.

Полските фермери желаят да попречат на по-евтиното украинско зърно да доближи до вътрешния пазар. След нахлуването на Русия в Украйна преди две години Брюксел прекрати всички вносни мита и квоти за селскостопански артикули от Украйна, с цел да подкрепи страната стопански, напомня ДПА.

Днес фермери още веднъж ще блокират региона към европейските институции в Брюксел. Земеделските синдикати считат, че Европейската комисия не е взела задоволително съответни решения в тяхна изгода, макар митингите им при започване на месеца.

Протестът на фермерите съответствува със съвещанието на министрите на земеделието. Районът към европейските институции ще бъде блокиран от рано сутринта, а по-късно протестиращите ще се съберат на площад " Шуман ", който е до постройката на Съвета на Европейски Съюз, където ще заседават министрите. Тракторите идват от разнообразни райони на страната.

При митинга на 1 февруари те бяха общо към хиляда. Очакват се съществени нарушавания в трафика на градския превоз.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР