Негово Светейшество българският патриарх и Софийски митрополит Неофит отправи обръщение

...
Негово Светейшество българският патриарх и Софийски митрополит Неофит отправи обръщение
Коментари Харесай

Патриарх Неофит: Нека дните от Рождественския пост да са за истинско покаяние и усърдна молитва

Негово Светейшество българският патриарх и Софийски митрополит Неофит насочи послание за началото на Рождественския пост, който стартира от през днешния ден и ще продължи до 24 декември - Бъдни вечер , оповестиха от Българската патриаршия.

" Възлюбени в Господа рожби на Светата ни черква, в първия от плодородните дни на Рождественския пост се обръщаме към всички вас с благопожелание за мир в душите и сърцата, духовна жизненост и още по-силно одобряване във вярата ни в Христа Спасителя, за Чието почтено посрещане ще се приготвяме през идните ни четиридесет дни до Неговото дивно Рождество. Нека тези дни да бъдат време на същинско смирение и усърдна молитва, на дейна обич и състрадание към тези, които имат потребност от нас и нашата духовна, и материална поддръжка. Да оделотворяваме любовта си към Богомладенеца в осъзната , непресторена, жертвена обич към близък - любовта, на която ни научи Сам Христос и с която Сам Той пръв ни възлюби ", пожелава Негово Светейшество в обръщението си.

Патриарх Неофит отбелязва, че страданието и болката са на всички места към нас, а по тази причина и опциите пред нас да подражаваме на нашия възвишен Учител, на Неговото съчувствие и състрадание са изобилни. И този детайл от същинския християнски пост е не по-малко значим от другия, който се състои в ограничението от храна и пиво, в предпазването ни от всяко зломислие и клеветничество. Нека се възползваме от предоставената ни опция и да преминем през Рождественския пост духовно обогатени , очистени от това, което ни осквернява и потъмнява в нас Божия облик, по който сме сътворени, и ни пречи да се движим към богоподобието, за което сме призвани.

" В дните до пресветлото Христово Рождество дано усилим молитвите си и за всички почтени жертви на продължаващите и от ден на ден разрастващи се в света военни спорове. Да молим Всемилостивия Бог да упокои при Себе Си починалите, а на тези, които нещастието на войната лишава от дом и издръжка, които ранява телесно и душевно, и разделя от техните близки и обични, да дарува Своята плодородна помощ и протекция. Мирът и любовта на Богомладенеца Христа да бъдат с всички нас! Леки и избавителни пости! ", насочва своя благослов българският патриарх Неофит.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР