Негови магистрати потвърдиха днес взетата от първата съдебна инстанция мярка

...
Негови магистрати потвърдиха днес взетата от първата съдебна инстанция мярка
Коментари Харесай

Оставиха в ареста тримата, пребили кандидат-кмета на созополското село Зидарово

Негови магистрати потвърдиха през днешния ден взетата от първата правосъдна инстанция мярка за неотклонение " задържане под стража ", прибавя Българска телеграфна агенция.

От съда осведомиха, че от през вчерашния ден на тримата обвинени са повдигнати нови обвинявания за нанесена междинна телесна щета на потърпевшия. Те са на база съдебномедицинска експертиза, направена от правосъден доктор.

Около 3:00 ч. на 22 октомври един от претендентите за кмет на село Зидарово беше пребит от мъже с качулки пред дома му. Нападателите са го напръскали с пикантен спрей и са му нанесли удари по главата и тялото, след което са избягали. По-късно от полицията оповестиха, че има арестувани.

Кандидатът за кмет е обичай поради неуредени взаимоотношения със софийски предприемач. Разследването е открило, че директните причинители на закононарушението са получили по 1500 лв..

Междувременно от Софийската апелативна прокуратура оповестиха, че е формирано досъдебно произвеждане за случая с пребития член на СИК във Видин.

Установено е, че потърпевшият е станал очевидец на нередности в деня на провеждането на избори за общински съветници и кметове - по какъв начин лица гласоподават по няколко пъти и член на СИК приема бюлетините. Той направил видеозапис с телефон, с цел да ги документира.

Впоследствие мъжът бил застрашен и атакуван от няколко лица, които му нанесли удари с юмруци в главата, лицето и по тялото.

Междувременно, след получен сигнал, на местопроизшествието дошъл полицейски чиновник.

Пострадалият посетил болнично заведение, където му била оказана здравна помощ.

Под управлението на Районна прокуратура - Видин се водят дейности и по следствие по досъдебни производства за осъществени закононарушения срещу политическите права на жителите, оповестяват от обвиняването.

Установено е, че на 29.10.2023 година в гр. Видин член на секционна изборна комисия на 25 години позволил едно и също лице да упражни изборното си право няколко пъти на извършените локални избори.

С разпореждане на прокурор от Районна прокуратура - Видин причинителят на действието е притеглен в качеството на обвинен и е постановено задържането му за период до 72 часа. Понастоящем лицето е оповестено за търсене за предявяване на разпореждане за привличането му в качеството на обвинен.

По друго досъдебно произвеждане са събрани доказателства за виновността на различен 53-годишен жител.

В деня на изборите той упражнил изборното си право повече от веднъж. Привлечен е в качеството на обвинен и му е наложена мярка за неотклонение гаранция в пари в размер на 1000 лв.. Предстои предявяване на постановлението за привличане.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР