Негативният ефект е не само върху фигурата ни…Обичаме сладките лакомства,

...
Негативният ефект е не само върху фигурата ни…Обичаме сладките лакомства,
Коментари Харесай

Шест лесни стъпки, с които да намалите приема на захар

Негативният резултат е освен върху фигурата ни…

Обичаме сладките лакомства, а към празници, както и в някои други дни, прекаляваме с тяхната консумация. Приемът на захар под една или друга форма има освен отрицателен резултат върху фигурата ни.

Научно потвърдено е, че захарта има основна роля в развиването на някои типове рак, диабет, заболяването на Алцхаймер и други. Ето за какво е добре да я понижим или отстраняваме от менюто си. Тук са няколко лесни стъпки, които ще ви оказват помощ да пречистите тялото си от нея и да я консумирате по-рядко.

Яжте постоянно

Основните хранения за деня би трябвало да са три, като сред тях е добре да имате и дребни леки закуски. При някои хора, които не се хранят постоянно, равнищата на кръвната захар се намаляват. Не единствено че им прилошава, само че в тези моменти са склонни да одобряват огромни количества сладки лакомства.

Добавете в менюто си пълнозърнести храни

Колкото по-близо е една храна до първичната си форма, толкоз по-малко захар и други добавки ще съдържа. Храната в естествената си форма, в това число плодове и зеленчуци, нормално не основава метаболитни проблеми.

Ето за какво направете менюто си разнообразно, като включите в него в умерени количества здравословни пълнозърнести храни.

Консумирайте на закуска потребни мазнини и протеини

Здравословните смутита са превъзходен старт на деня. За разлика от тях, типичната закуска, цялостна с въглехидрати и захар, е най-лошият вид, защото няма да ви даде задоволително сила и ще ви кара да се чувствате гладни през целия ден.

Закуската играе основна роля в това дали през останалата част от деня ще изпитвате апетит към захарни произведения.
Затова хапвайте овесени ядки, сандвичи с пълнозърнест самун или си правете смути с мляко, плодове и ядки.
Опитайте се да включите здравословни протеини и/или мазнини с всяко хранене. Това оказва помощ за управление равнищата на кръвната захар.

Добавете подправки към храната си

Кориандър, канела, индийско орехче, карамфил и кардамон са чудесни подправки, които вършат освен по-интересни ястията и напитките, само че и могат да понижат апетита ви към захар.

Спете задоволително

Когато сме изтощени, ние постоянно прекаляваме с потреблението на захар, тъй като се нуждаем от повече сила. Ето за какво пълноценният сън е толкоз значим за нашето здраве. Спейки задоволително и хранейки се здравословно, ние няма да имаме потребност от сладкиши, с цел да сме енергични.

Заменете захарта като подсладител със стевия или мед.

Пийте доста вода и постоянно имайте край себе си свежи плодове. Те ще ви оказват помощ да заситите глада си към сладки лакомства.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР