"Нефтохимик" е новият носител на Купата на България по волейбол

...
"Нефтохимик" е новият носител на Купата на България по волейбол
Коментари Харесай

Монтана загуби финала за Купата на България, Нефтохимик е новият шампион

"Нефтохимик " е новият притежател на Купата на България по волейбол при мъжете. На финала бургазлии победиха домакините от "Монтана " с 3:0 (25:16, 25:23, 25:17).
Изненадата в състава на "Нефтохимик " бе завръщането на Георги Братоев. Той се контузи по време на четвъртфинала с ЦСКА, като съобщи, че няма да може да играе до края на шампионата. Днес обаче той стартира като титуляр.
В първия гейм гостите от Бургас тотално разрушиха посрещането на "Монтана ", блокадата на "Нефтохимик " също работеше съвършено. В края на първия гейм Златко Кьосев бе сменен от Мартин Пенев.
Зала "Младост " се оказа тясна за всички искащи да следят срещата. Имаше доста правостоящи фенове. Агитката на Добруджа, която поддържаше своя тим в първите два дни, през днешния ден още веднъж бе залата като викаше за домакините. По трибуните бяха баскетболистките и футболистите на "Монтана ", които също подкрепяха играчите на Даниел Пеев.
В началото на втората част картината на полето не се промени – "Монтана " по този начин и не намираше противопоставяне на сервиса на гостите. При 14:8 за Нефтохимик в игра се появи Делчо Раев, който размени Константин Абаев в състава на домакините. "Монтана " стабилизира играта си и съумя да се приближи на точка от противника, само че Нефтохимик не разреши изненада и удвои задатъка си.
Редица волейболни митове, деятели и експерти дойдоха в града за финала на Купа България. Бившият президент на Професионалната футболна лига Валентин Михов също изгледа онлайн срещата. Той бе в компанията на кмета на "Монтана " Златко Живков, легендата на ЦСКА и българския волейбол Борислав Кьосев и шефката на волейболната лига Мина Николова.
В началото на третия гейм в игра за "Монтана " за малко се завърна Абаев, само че още веднъж бе заменен от Раев. Златко Кьосев също още веднъж влезе в игра. Официален дебют за домакините направи и новото попълнение Себастиан Роата. Гостите още веднъж бързо дръпнаха в резултата. Нефтохимик продължи да бъде сполучлив на начален удар, игра устойчиво в офанзива и отбрана и закономерно стигна до триумфа.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР